Jure Cvet in Matevž Malešič sta si za veliki cilj zadala preboj v veliki finale, že zdaj pa sta izboljšala lansko 13. mesto iz Poznanja. Foto: www.veslaska-zveza.si
Jure Cvet in Matevž Malešič sta si za veliki cilj zadala preboj v veliki finale, že zdaj pa sta izboljšala lansko 13. mesto iz Poznanja. Foto: www.veslaska-zveza.si

Luka Špik je z dobrim veslanjem in zmago v repasažu potrdil napovedi, da je njegov cilj med skifisti veliki finale, mesto med dvanajstimi najboljšimi pa sta si med lahkimi dvojnimi dvojci zagotovila tudi Matevž Malešič in Jure Cvet. Lahki dvojec je medtem že izboljšal 13. mesto z lanskega SP-ja na Poljskem.

Vreme največja skrb veslačev
"Z današnjim nastopom sem že odtenek bolj zadovoljen kot s predtekmovanjem, a bo treba za finale odveslati še boljše. To bom skušal popraviti na zadnjih treningih. Z optimalno vožnjo je dosegljiv tudi finale. Vse skupaj nas najbolj skrbi vreme, tukaj lahko zelo piha in nekako se vsi zavedamo, da bodo prireditelji tekme izpeljali tudi v slabih razmerah. Napake pa si tukaj za finale ne smem privoščiti in upam, da nam bo vreme naklonjeno," je o repasažu povedal Špik.

V polfinalu bosta v Špikovi skupini favorita Britanec Alan Campbell in olimpijski prvak, Norvežan Olaf Tufte. S Švedom Lassijem Karonenom se je Špik enakovredno boril že v predtekmovanju.

V sredo in četrtek po dva slovenska čolna
Kot edina sta se neposredno v polfinale prebila Rok Kolander in Tomaž Pirih z dvojcem brez krmarja. Polfinale lahkih dvojnih dvojcev bo na sporedu že v sredo, Luka Špik ter dvojni dvojec bosta nastopila v četrtek, v sredo pa se bosta v repasažu med dvojnimi dvojci predstavila tudi Jan Špik in Gašper Fistravec.