Razpisi so podaljšani na čas po epidemiji. Foto: Miloš Vodopivec
Razpisi so podaljšani na čas po epidemiji. Foto: Miloš Vodopivec

"Je pa vlada v luči krize zaradi koronavirusa že pred tem črtala vse investicije na celotnem ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, da se pokrijejo druga, ta čas pomembnejša področja. Na direktoratu za šport smo tako že pred časom odpovedali letošnji razpis za investicije, prvotno vreden 3,6 milijona. Razpis za letni program športa, prek katerega se denar za šport namenja iz državnega proračuna, pa je tako kot ostali podaljšan na čas po epidemiji," je povedala direktorica direktorata za šport na pristojnem ministrstvu Poljanka Pavletič Samardžija.

Dejala je še, da si prizadevajo, da bi bil šport vključen v vse interventne zakone in protikrizne ukrepe, ki jih pripravlja vlada in sprejema državni zbor. "Prav je, da so vanje vključeni tako samostojni športni delavci, klubi in društva ter na drugi strani poklicni športniki. Torej celoten spekter slovenskega športa. To je del gospodarstva, ki se mora ponovno zagnati, ko bodo ponovno zaživele dejavnosti v državi."

V skladu z nacionalnim varnostnim načrtom je direktorat sodeloval pri ukrepih za prepoved opravljanja športne dejavnosti na stadionih in dvoranah v okviru prepovedi zbiranja na javnih mestih ter drugih tovrstnih ukrepih za zajezitev epidemije. Drugih pristojnosti zdaj nima, posredno sodeluje pri pripravi interventnih ukrepov vlade, neposredno pa se zdaj ukvarja z zaostalimi upravnimi postopki, tako kot večina javne uprave z delom od doma.