Ekipno so Slovenci osvojili četrto mesto. Foto: STA
Ekipno so Slovenci osvojili četrto mesto. Foto: STA

Zmagal je Avstrijec Michael Podolak (586), drugi je bil Švicar Marcel Bürge (583), tretji pa še en Avstrijec Bernhard Pickl (583).

"Po včerajšnjem dnevu smo pričakovali vsaj kakšno mesto višje. Robi je bil do zadnje serije stoje v igri za medalje, nato pa je v zadnji seriji popustil in mu ni šlo najboljše. Ekipno smo bili znova četrti, očitno nam vedno nekaj malega zmanjka do medalje, ampak vseeno gre za vrhunski uvrstitvi na evropskem prvenstvu, s katerima moramo biti zadovoljni. Rajmond je že v prvi seriji kleče slabše streljal, tako da v nadaljevanju ni več mogel nadoknaditi zaostanka kljub dvema 'stotkama' leže. Danes ni imel svojega dne," je dogajanje na zadnji preizkušnji prvenstva opisal trener slovenske strelske odprave Sašo Grajf.

"Od prvenstva si nisem upal veliko pričakovati, še zlasti po tem, ko sem imel z malokalibrsko puško ogromno težav in sem jo bil prisiljen zamenjati v zadnjem trenutku. Posledično so bili zaradi tega tudi moji rezultati slabši. Danes sem imel do zadnje serije praktično medaljo v žepu, zato mi je malce žal zaradi zadnje serije, ko sem dosegel le 90 v stoječem položaju, kar me je razvrstilo na šesto mesto. Na splošno pa sem vseeno zadovoljen s končnim izkupičkom," je dejal Markoja.