Maja Šuštar je poskrbela za najboljšo slovensko uvrstitev v Domžalah. Foto: Urban Urbanc
Maja Šuštar je poskrbela za najboljšo slovensko uvrstitev v Domžalah. Foto: Urban Urbanc

Pred domačim občinstvom je nastopilo tudi osem Slovencev. Najuspešnejša je bila četrtouvrščena Maja Šuštar, Katja Brunec pa je bila šesta. Goetzeva se je s cepinom dotaknila vrha finalne smeri in za sabo pustila drugouvrščeno rojakinjo Vivien Labarile, tretja pa je bila Francozinja Marion Thomas. Tik pod stopničkami je domžalsko tekmo končala Slovenka Maja Šuštar, ki jo je na poti proti vrhu ustavil nerešljivi rebus premikajočih se ledenega sodčka in lesene ledene sveče. Šesto mesto je zasedla Katja Bunec, Nadja Korinšek pa je bila deveta.

"Letos je bila konkurenca malce manj ostra, pogrešali smo nekaj lanskih finalistk EP-ja z zmagovalko Angeliko Rainer, tako da uvrstitev v finale ni bila tako zahtevna, kot je bil težaven naskok na stopničke. Ta mi ni uspel, to ostane za drugo leto. Težavni del je bil prehod čez ledena sodčka, ob ogledu smeri sem mislila, da bom s prvega soda napredovala na oprimek, ko sem bila tam, pa sem ugotovila, da ne bo šlo. Odločila sem se za improvizacijo, ki pa je nisem imela izdelane v glavi in ni šlo naprej," je dejala Šuštarjeva.

V moški konkurenci so si stopničke razdelili Švicarji, na najvišjo je stopil Nikolay Primerov, po rodu sicer Rus, ki je bil lani v Domžalah tretji. Finale je minil brez slovenskih predstavnikov, tako je bila najboljša domača uvrstitev 11. mesto, ki ga je dosegel Vili Guček.