V živo
Eden izmed nosilcev brazilske igre je kapetan Rodrigo Araujo. Foto: EPA
Eden izmed nosilcev brazilske igre je kapetan Rodrigo Araujo. Foto: EPA

Nekdanji slovenski selektor, zdaj pa sokomentator Televizije Slovenija, malce več možnosti pripisuje Braziliji, ki ima več individualne kakovosti, a kot dodaja, ne bo presenečen, če bo v finale napredovala Argentina: "Pri Braziliji vedno nekdo lahko naredi nekaj posebnega. Se pa bolj mučijo kot Argentinci. Zagotovo bo minimalna razlika. Odločale bodo malenkosti, morda, kdo bo naredil napako več in bo zato kaznovan."

Brazilci so s petimi naslovi najuspešnejša reprezentanca svetovnih prvenstev, tako kot v nogometu, pa je tudi v dvoranskem nogometu njihov glavni tekmec Argentina, ki je aktualni svetovni prvak. Pred petimi leti se je v Kolumbiji prvič zavihtela na svetovni vrh: "Rivalstvo je veliko. Marsikatero drugo tekmo lahko izgubijo, te pa ne smejo. Če pogledamo zadnje prvenstvo, ko je Brazilija izpadla v osmini finala, je zanje to pomenilo katastrofo, a še večjo, ker je naslov potem osvojila Argentina. Zanimivo je tudi, da je kvalifikacije za letošnje prvenstvo dobila Argentina in tudi premagala Brazilijo, ki ima zagotovo veliko razlogov za nekakšno maščevanje."

Sorodna novica Velikani Brazilci lovijo že šesti naslov prvaka

"Sledil sem novinarski konferenci iz Litve, ko je brazilski kapetan Rodrigo razlagal, kako je prepričan, da si bosta tudi Messi in Neymar ogledala to tekmo. To je podoben derbi, kot je bil v četrtfinalu med Španijo in Portugalsko. Na eni strani so Brazilci, ki so še vedno prvi favoriti prvenstva. Poleg ekipne moči se veliko zanašajo na igro ena na ena, predvsem Ferrao, Pito in Dyego. Poleg njih je tu še Leonardo, imajo maestralnega Rodriga, ki ima vrhunske žoge. Nevaren je vratar, ki se kar naenkrat vključi v igro. Argentinci pa so ekipa, ki igra najhitrejši futsal. Najhitreje teče žoga in najhitreje rotirajo mesta. Poleg tega igrajo ves čas na meji prekrška in njihova igra nobenemu ne odgovarja," je še povedal Razboršek.

Tekma v Žalgirio Areni se je začela ob 19.00. V neposrednem prenosu jo lahko spremljate na TV SLO 2 in MMC-ju. V četrtek se bosta za drugo finalno vstopnico – tekmo bomo prav tako prenašali na naši televiziji – pomerila Portugalska in Kazahstan.


Polfinale, sreda ob 19.00:
BRAZILIJA – ARGENTINA 0:0 (-:-)
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.

Četrtek ob 19.00:
PORTUGALSKA – KAZAHSTAN
Prenos na TV SLO 2 in MMC-ju.