Tjaša Kysselef. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Kysselef. Foto: www.alesfevzer.com

"Danes je zame prav poseben dan, osvojila sem zlato medaljo, kar me res veseli," je iz Turčije sporočila Tjaša Kysselef. Prvi skok se ji ni posrečil po željah. "Obenem sem zelo presenečena, ker sem imela pri prvem skoku kar nekaj težav in sem zelo težko tudi pristala. Ocena je bila precej nižja kot v kvalifikacijah, kar je normalno, glede na to, kaj sem pokazala. Nato pa sem drugi skok izpeljala bolje kot v kvalifikacijah," je pojasnila 30-letna Ljubljančanka, ki vseeno po svojem nastopu ni bila povsem prepričana, ali bo to dovolj za zmagovalni oder.

Kysselef je zmagala pred uzbekistansko veteranko Oksano Čusovitino (12,917) in Madžarko Greto Mayer (12,900). "K sreči se je na koncu vse izšlo in je bila moja predstava dovolj celo za zmago. Nazadnje sem zlato kolajno osvojila pred dvema letoma v Kairu. Upam, da mi tudi na naslednjih tekmah uspe podobno in predvsem da prikažem takšne skoke, kot je treba," je dodala slovenska junakinja dneva.

Lucija Hribar osvojila peto mesto
Uspešno je v finalu nastopila tudi Lucija Hribar. Slovenska olimpijka je na dvovišinski bradlji po besedah trenerke Nataše Retelj prikazala izjemno lep nastop, ocena 13,333 točke pa ji je v močni konkurenci prinesla peto mesto. Zmagala je francoska prvakinja Melanie de Jesus dos Santos (14,556) pred večkratno svetovno in olimpijsko prvakinjo Brazilko Rebeco Andrade (14,067), ki si je Antalyo izbrala za uvod v olimpijsko sezono z vrhuncem v Parizu.

"Vajo na bradlji sem izvedla zelo lepo in 'čisto'. Z nastopom sem res zadovoljna. Še kar pa ne morem verjeti, da sem tekmovala z najboljšimi na svetu. To je zame najboljši trenutek," je svoj nastop opisala 22-letna Hribar.

Trtnik dvakrat padla z grede
Zala Trtnik
je nastopila v finalu na gredi, po dveh padcih je prejela oceno 10,900 in osvojila osmo mesto. "Vidi se, da je to šele njena prva tekma v sezoni, tako da je končala kot osma. Ampak ne glede na to smo zelo zadovoljni, da so v olimpijski sezoni vsa tri dekleta prišla v finale," je tekmo ocenil trener Urban Sever.