Tjaša Vrtačič je vse podredila triatlonski karieri, v Španiji je zelo napredovala, trdo delo pa že daje rezultate. Foto: Facebook/Michal Buczynski
Tjaša Vrtačič je vse podredila triatlonski karieri, v Španiji je zelo napredovala, trdo delo pa že daje rezultate. Foto: Facebook/Michal Buczynski

"Presrečna sem, da se je trud preteklih šestih mesecev vztrajnega in konstantnega treninga obrestoval! Resnično sem uživala med tekmo in dala sem vse od sebe. Z dobrimi občutki se odpravljam v Madrid, kjer bom prihodnji konec tedna nastopila na članskem evropskem prvenstvu," je bila navdušena Tjaša Vrtačič.

Kamničanka od decembra trenira v mednarodni skupini v Gironi v Španiji pri belgijskem trenerju, na prizorišču pa jo je spremljal tudi trener zadnjih sedem let Klemen Laurenčak, ki je povedal: "Vrhunsko! Spredaj iz plavanja, prva na kolo, dobro pozicioniranje na kolesu, prva na tek in nato so se prve tri takoj odlepile in do konca povečevale prednost."

Bine Flajnik. Foto: Vlado Vučko
Bine Flajnik. Foto: Vlado Vučko

Ambrož duatlon Komenda: zmagala Bine Flajnik in Maruša Klemenc
Domača sezona duatlona se je nadaljevala v Poslovni coni Komenda, kjer sta zelo toplem vremenu (okrog 25 stopinj) na sprint duatlonu (5 km teka, 21 km kolesa in 2,5 km teka) zmagala Bine Flajnik (Trisport Kamnik) in Maruša Klemenc (Utrip). Oba sta tako ponovila uspeh izpred tedna dni, ko sta zmagala na duatlonu v Logatcu.

Izid Maruše Klemenc je bil na koncu 1:04:28, drugouvrščena Tanja Kompan, ki je branila lansko zmago, je zaostala dve minuti in 44 sekund, tretja pa je bila Monika Peterka. "Uživala sem, ravno prav hitro sem šla, da se nisem mučila," nam je povedala zmagovalka, ki je po poklicu zdravnica, triatlon je le za veselje in sprostitev.

Maruša Klemenc. Foto: Vlado Vučko
Maruša Klemenc. Foto: Vlado Vučko

Flajnik (59:02,8), ki je šele to sezono začel tekmovati na triatlonskih tekmovanjih (priznava, da mu pri plavanju še precej manjka do popolnosti), je za 28 sekund ugnala Jana Peterko (59:31,4), tretji pa je bil Domen Bratun (1:00:01). Flajnik je s kar lepo prednostjo vodil že po petkilometrskem teku, toda zasledovalca sta na kolesu prepolovila zaostanek. Vseeno je imel Flajnik vse pod nadzorom. "Na koncu ni bilo treba tvegati in sem šel na drugem teku v svojem tempu do cilja," je povedal Besničan, ki je prej devet let treniral nogomet in igral za NK Sava.