Tjaša Vrtačič. Foto: Triatlon Slovenije
Tjaša Vrtačič. Foto: Triatlon Slovenije

Najboljša športnica občine Kamnik v lanskem letu je za progo (1500 m plavanja, 40 km kolesarjenja, 10 km teka) potrebovala nekaj manj kot dve uri (1:59:22). Za zmagovalko, Nemko Selino Klam, je zaostala minuto in 35 sekund.

"Dosegla svoj najboljši rezultat v karieri. Na nastop na olimpijski razdalji sem se zadnji mesec pripravljala na višini v Sierra Nevadi in dobri treningi so se res obrestovali. Na plavanju sem uspešno sledila najboljšim, na kolesu sem se vozila med prvimi, v prvi skupini in drugo menjavo opravila kot druga med vsemi tekmovalkami. Najbolj pa sem ponosna na napredek v teku, kjer sem v preteklosti največkrat izgubljala dobre uvrstitve, tokrat pa mi je uspelo obdržati dober tempo in končati tekmo med najboljšimi," je povedala 23-letna Tjaša Vrtačič.

Naslednja tekma jo čaka čez dva tedna, ko bo nastopila na svoji prvi tekmi svetovne serije v Rimu.

Na balkanskem prvenstvu Baru so v mešani štafeti Slovenci tretjič zapored postali balkanski prvaki, tokrat v postavi Domen Bojanc, Tinkara Stres, Ul Denša in Luna Sraka. Na posamični tekmi sta bila najboljša Slovenca Luna Sraka s 4. in Ul Denša s 7. mestom.