Edino točko za Slovenijo je dosegel Bojan Tokić. Foto: nzts
Edino točko za Slovenijo je dosegel Bojan Tokić. Foto: nzts
Alex Galič ostaja na tekmovanju stoodstotno uspešna. Foto: nzts

Švedska se je Sloveniji tako oddolžila za poraz v četrtfinalu lanskega evropskega prvenstva.

Krog pred koncem, v zadnjem dvoboju predtekmovalne skupine se bodo Slovenci v sredo merili z do zdaj še neporaženimi Nemci, je že jasno, da bodo izbranci Andreje Ojsteršek Urh v skupini peti in da se bodo v nadaljevanju potegovali za mesta od 13. do 24.

Slovenci očitno niso v taki formi, kot so bili lani septembra v Luksemburgu, kjer so na evropskem prvenstvu osvojili bronasto medaljo, predvsem to velja za Darka Jorgića, ki se v Halmstadu ne more dokopati niti do posamične zmage. Tudi tokrat je gladko izgubil svoj dvoboj, do drugega pa ni niti prišel, saj je tudi Tokić v četrtem, izenačenem dvoboju moral priznati premoč Matthiasu Karlssonu.

Novogoričanu je lahko žal predvsem za tretji niz, v katerem je zapravil dve zaključni žogi za vodstvo 2:1. Četrtega je sicer še dobil, v petem pa mu je zmanjkalo moči, tako da je moral tekmecu čestitati za zmago.

Po štirih krogih ima Nemčija štiri zmage, Švedska tri, Hongkong in Romunija dve, Slovenija eno, Egipt pa je še brez zmage.

Prvi poraz Slovenk
Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca je v tretjem krogu druge kakovostne divizije svetovnega prvenstva v Halmstadu prvič izgubila. S 3:2 jo je premagala Belgija, obe točki za Slovenke je dosegla Alex Galič, ki na tekmovanju tako ostaja stoodstotno uspešna.

Slovenkam je lahko žal predvsem za drugi posamični dvoboj, v katerem je mlada Aleksandra Vovk izpustila vodstvo z 2:0, v tretjem nizu pa izgubila po ogorčenem boju, v katerem je imela svoje priložnosti, niz je izgubila z 12:14. Več sreče in zbranosti ni imela niti v izenačenem petem nizu.

Zvečer zmaga nad Turčijo
Zvečer so se varovanke Vesne Ojsteršek Drnovšek pomerile s Turčijo in slavile s 3:2. Odločilno tretjo točko je prispevala Aleksandra Vovk. Slovenija bo v sredo v zadnjem krogu igrala proti Argentini, ki v Halmstadu še ni zmagala Po štirih krogih imajo Slovenke tri zmage in en poraz oziroma sedem točk in so prve v skupini F. Sedem točk ima tudi Grčija. Po šest točk so zbrale Turkinje, Italijanke in Belgijke.

4. krog, moški:
ŠVEDSKA - SLOVENIJA 3:1
Matthias Karlsson - Darko Jorgić 3:0 (4, 9, 1)
Kristian Karlsson - Bojan Tokić 2:3 (-11, -10, 4, 10, -5)
Jon Persson - Deni Kožul 3:1 (9, -7, 7, 7)
Matthias Karlsson - Bojan Tokić 3:1 (-10, 9, 12, -7, 2)


3. krog, ženske:
SLOVENIJA - BELGIJA 2:3
Alex Galič - Lisa Lung 3:2 (-9, 6, -7, 5, 3)
Aleksandra Vovk - Nathalie Marchetti 2:3 (9, 11, -12, -6, -10)
Ana Tofant - Margo Degraef 1:3 (-9, -10, 5, -3)
Galič - Marchetti 3:0 (9, 9, 8)
Vovk - Lung 0:3 (-7, -8, -2)

4. krog, ženske:

SLOVENIJA - TURČIJA 3:2
Aleksandra Vovk - Melek Hu 0:3 (-8, -6, -5)
Alex Galič - Gul Pembe Ozkaya 3:0 (7, 9, 8)
Katarina Stražar - Ozge Yilmaz 3:0 (5, 9, 7)
Alex Galič - Melek Hu 1:3 (-9, -6, 9, 6)
Aleksandra Vovk - Gul Pembe Ozkaya 3:1 (4, -10, 10, 10)