Jan Nepomnjašči je zelo blizu prvemu naslovu svetovnega prvaka. Foto: EPA
Jan Nepomnjašči je zelo blizu prvemu naslovu svetovnega prvaka. Foto: EPA

32-letni Rus, ki je današnjo deseto partijo odigral s črnimi figurami, je tako še naprej v prednosti. Ta pred zadnjimi štirimi dvoboji znaša 5,5:4,5.

Ding se je znova odločitev za angleško otvoritev. Vsi štirje skakači so bili v igri že po treh potezah. Skušal je ponoviti otvoritev četrte partije, ki jo je dobil.

Kitajec je bil v malce boljšem položaju, a je uspel Rus zamenjati figure in v končnici je Dingu ostal le še kmet na h liniji, kar pa takoj pomeni remi.

Nepomnjašči je dobil drugo, peto in sedmo partijo, medtem ko je bil dve leti mlajši Ding boljši v četrti in šesti partiji. Vse druge so se končale z remijem.

Rus in Kitajec se bosta za mizo srečala še v ponedeljek, sredo, četrtek in soboto. Zmaga tisti, ki prvi doseže 7,5 točke. V primeru neodločenega izida bo v nedeljo, 30. aprila, odločala dodatna igra.

Naslova prvaka zaradi pomanjkanja motivacije ne brani petkratni zmagovalec Norvežan Magnus Carlsen. Skupni nagradni sklad znaša dva milijona evrov, zmagovalec bo dobil 1,2 milijona.