Urša Kragelj je dosegla svojo najboljšo uvrstitev v Augsburgu. Foto: BoBo
Urša Kragelj je dosegla svojo najboljšo uvrstitev v Augsburgu. Foto: BoBo
Ricciardu razburljiva in kaotična dirka v Bakuju

Potem ko je v soboto v finalu nastopil le kajakaš Peter Kauzer, ki je bil sedmi, so si v nedeljo finale zagotovili štirje slovenski čolni. Kragljeva se je na progo v finalu podala kot druga, saj je v polfinalu postavila sedmi čas. Ujela je pravi ritem, ki ga je stopnjevala skozi vso progo. Kot se je izkazalo kasneje, je bila zelo hitra v spodnjem delu, kjer so imele številne tekmovalke precej težav.

Z brezhibnim nastopom je dolgo vodila. Prehiteli sta jo šele Slovakinja Jana Dukatova, ki je bila v polfinalu tretja, na koncu pa je zasedla drugo mesto, in Nemka Ricarda Funk, najhitrejša že v polfinalu, ki je slavila kljub enemu dotiku. Funkova je imela 0,95 stotink sekunde prednosti pred Dukatovo in 1,56 pred pred Kragljevo. To je najboljša uvrstitev Kragljeve na brzicah reke Lech. Eva Terčelj je izpadla v polfinalu.

Savšek v finalu na petem mestu
Med kanuisti je bil najhitrejši Slovak Majte Benuš, ki je progo odpeljal brez dotika. Drugi je bil Sideris Tasiadis, tretji pa Franz Anton. Nemca sta oba imela dve kazenski sekundi. Tik za odrom je končal evropski prvak iz Tacna Alexander Slafkovsky, ki se je prav tako dotaknil enih vrat, za njim pa se je uvrstil najboljši Slovenec Benjamin Savšek. Na prvi tekmi v Pragi je bil četrti, zdaj pa je zasedel peto mesto. Tudi Savšek je imel dve kazenski sekundi, sprva so mu sicer pripisali dva dotika, a so enega naknadno izbrisali. Vseeno na brzicah tokrat ni bil tako hiter in je ostal brez odra za zmagovalce. V kvalifikacijah je bil sicer najhitrejši, v polfinalu pa je postavil drugi čas.

V finalu sta nastopila še Jure Lenarčič, ki je bil s štirimi kazenskimi sekundami osmi, Luka Božič pa je postavil zelo dober čas, vendar ni pravilno izpeljal 19. vrat in je s 50 kazenskimi sekundami zasedel deseto mesto. V polfinalu je tik za najboljšo deseterico obstal Anže Berčič.

Ricciardu razburljiva in kaotična dirka v Bakuju