Darko Jorgić. Foto: worldtabletennis.com
Darko Jorgić. Foto: worldtabletennis.com

Darko Jorgić je skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem v igri dvojic s 3:1 premagal Singapurca Izaaca Queka ter Koena Panga, dvojica Ana Tofant/Sara Tokić pa je s 3:2 ugnala tajski par.

"Za prvo tekmo je bilo kar dobro. Seveda znava igrati veliko bolje, a pomembno je, da sva prebila led, se navadila na dvorano, mize, žogice in konec koncev tudi drug na drugega, saj skupaj nisva igrala že štiri leta. Pred tem sva že premagovala odlične pare, na letošnjem evropskem prvenstvu v Linzu nameravava igrati skupaj in loviti kolajno. Tudi tu želiva visoko, je bil pa to tudi dober trening pred dvoboji posameznikov," je dejal Jorgić, ki je bil v prvem krogu posamične konkurence prost, v drugem pa se bo v petek pomeril s Kazahstancem Kirilom Gerasimenkom.

Jorgić začel nastope na namiznoteniškem turnirju v Tivoliju

"Res je, da sem si njega bolj želel kot Hrvata Frana Kojića, ki ga je tesno premagal, a se zavedam, da tudi z Gerasimenkom ne bo lahko. V najinih številnih medsebojnih dvobojih sem sicer zmagoval, toda v zadnjem času je v vseh pogledih zelo napredoval in zagotovo bo zahteven tekmec. V nemški ligi sva igrala pred enim mesecem, z ne najboljšo igro sem ga premagal s 3:2. Upam na pomoč navijačev, že danes se jih je nekaj zbralo, verjamem, da jih bo jutri še več," Hrastničan poziva gledalce v Tivoli.

Deni Kožul in Peter Hribar sta dan odprla z igro dvojic. Proti Tajvancema Čengdžui Kau in Čihjuan Čuangu sta dobro začela, dobila prvi niz, po izenačenju na 1:1 pa jima je v odločilnih trenutkih zmanjkalo zbranosti in sreče. Tretji in četrti niz sta namreč izgubila v podaljšku, na 10 in 13.

Nato sta izgubila še med posamezniki. Kožul se je sicer 31. igralcu sveta Južnokorejcu Sang Su Leeju dobro upiral, v četrtem nizu ubranil tri zaključne žoge, imel tudi sam eno za izenačenje na 2:2, toda bil je neuspešen. Slabši je bil odpor Hribarja Portugalcu Joau Geraldu. Ta je vse nize dobil gladko.

Dve zmagi za slovenske namiznotenisače

V prvem krogu so izpadle tudi vse slovenske predstavnice. Sara Tokić je z 1:3 izgubila proti izkušeni Madžarki Georgini Pota, Lara Opeka je z istim izidom priznala premoč Tajki Sutasini Savetabut, od Ane Tofant je bila s 3:0 boljša Slovakinja Barbora Balažova, od Lee Paulin pa prav tako s 3:0 nekdanja večkratna evropska prvakinja, 60-letna Luksemburžanka Xia Lian Ni.
Tekmovanje sta končali tudi obe ženski in obe mešani dvojici.

Poraz Opeke sta maščevali Tofant in Tokić, po dolgem, tesnem boju, sta bili s 3:2 boljši od Tajk Sawettabut in Wanwise Auerwiriyayothin in se bosta v petek za uvrstitev v polfinale merili z Južnokorejkama Jeon Jihiee in Joo Cheonhui.