Simulacije tekme, za pravo tekmovalno vzdušje so manjkali zgolj gledalci in navijanje ter spodbujanje ljubiteljev športnega plezanja, so se udeležili vsi člani reprezentance, deset plezalk na čelu z najboljšo Slovenko Janjo Garnbret, ter deset članov moške vrste, kjer so v ospredju Jernej Kruder, Anže Peharc in Domen Škofic.

Mednarodna zveza za športno plezanje je sporočila, da bi se lahko svetovni pokal začel konec avgusta. Francoska zveza za alpinizem in športno plezanje želi 21. in 22. avgusta v Brianconu pripraviti tekmo svetovnega pokala v težavnosti, kar bi bila sploh prva tekma te ravni letos.

Slovensko državno prvenstvo se bo predvidoma začelo septembra z balvansko tekmo v Kopru. 26. septembra se obeta članska tekma državnega prvenstva na balvanih, ki jih bodo postavili na ploščadi pred ljubljansko dvorano Stožice. Stožice bi sicer letos morale gostiti tekmo v težavnosti za svetovni pokal, a je bila ljubljanska premiera zaradi covida-19 prestavljena na leto 2021.

Prvenstvo stare celine, na katerem bodo podelili še zadnji dve evropski vstopnici za olimpijske igre leta 2021, bo po novem od 20. do 29. novembra v Moskvi.