Peter Kauzer je bil v kvalifikacijah deveti. Foto: Nina Jelenc
Peter Kauzer je bil v kvalifikacijah deveti. Foto: Nina Jelenc

Največ so pokazali kanuisti. Luka Božič je bil tretji, Benjamin Savšek četrti, oba sta si priveslala dve kazenski sekundi, zaostala pa za Čehom Lukašem Rohanom in Ircem Liamom Jegoujem. Anže Berčič je bil osmi, Jure Lenarčič pa je moral v drugo vožnjo, po kateri se je kot zadnji uvrstil naprej.

Težave je imela tudi svetovna kajakaška prvakinja Eva Terčelj. V prvi vožnji je dobila 50 kazenskih sekund, a bila v drugi vožnji previdnejša in se vendarle prebila skozi kvalifikacije. Že v prvi vožnji sta se v polfinale uvrstili Ajda Novak z desetim in Eva Alina Hočevar s 13. mestom.

Med kajakaši je Peter Kauzer napredoval z devetim časom, za najhitrejšim, Čehom Vitom Prindišem, je brez pribitka zaostal dobre tri sekunde. Niko Testen je bil 14., bil bi precej višje, če se ne bi dotaknil enih vratc. Kuder Marušič je v prvi vožnji za las ostal brez napredovanja, zasedel je 21. mesto, v drugi pa si je prislužil pribitek 50 kazenskih sekund, s tem pa zapravil vse možnosti za napredovanje.

Med kanuistkami se je Eva Alina Hočevar v polfinale uvrstila z osmim časom, Lea Novak in Alja Kozorog pa sta uspešno opravili popravni izpit, Novakova je bila v drugi vožnji najhitrejša, Kozorogova pa tretja.

V soboto se bo prenos na TV SLO 2 začel ob 12.15.