Darko Jorgić računa na boljši izid kot na lanskem turnirju v Ljubljani. Foto: worldtabletennis.com
Darko Jorgić računa na boljši izid kot na lanskem turnirju v Ljubljani. Foto: worldtabletennis.com

Tivoli gosti močan turnir WTT Star Contender, z nagradnim skladom 250.000 ameriških dolarjev, kjer bo zbrana namiznoteniška smetana z izjemo prve velesile.

Najboljši Kitajci se pred olimpijskimi igrami tradicionalno zaprejo v dvorano in ne potujejo na mednarodne turnirje. Kljub odsotnosti Kitajcev bo konkurenca močna, kar dokazuje dejstvo, da bo najboljši slovenski igralec Darko Jorgić, 18. igralec sveta, šele deseti nosilec.

Prvi bo francoski mladenič Felix Lebrun, ki je lani Jorgića premagal v osmini finala. Na nosilni listi mu sledijo Brazilec Hugo Calderano, Japonec Tamokazu Harimoto in evropski prvak Nemec Dang Qui. V Ljubljani se bo od tovrstnih turnirjev poslovil legendarni Nemec Timo Boll, in Jorgić želi, da bi ga dobil v žrebu in ga kot zadnji tudi premagal.

Prenosi iz Tivolija na TV SLO 2/MMC-ju!

Od petka do nedelje si boste popoldne lahko ogledalil neposredne prenose namiznoteniškega turnirja v Ljubljani.

Prenosi na TV SLO 2 bodo:
- v petek od 15.30 - 16.45 in 17.55 - 19.15
- v soboto od 15.15 - 17.30
- v nedeljo 15.35 - 16.10

"Boll bo sicer nastopil še na olimpijskih igrah, turnir v Ljubljani pa bo njegov poslovilni. Zato je moja želja v žrebu, če bi se mi uresničila, da bi se vpisal v zgodovino. Drugače pa posebnih želja nimam. Vse nosilce sem že premagal, proti vsakomur imam možnost, če bom za mizo pravi. Lani na tem turnirju nisem bil. Zaradi klubskih obveznosti praktično nisem mogel iti do konca. Bil sem nervozen, imel sem poseben pritisk, želel sem si, toda hkrati sem se tudi bal, kaj bodo rekli moji klubski delodajalci. Letos tega pritiska ne bo," se je lanskega turnirja v Ljubljani spomnil Darko Jorgić.

Še oba olimpijca in dve dvojici

Prvi slovenski lopar v zadnjem času sicer ni kazal najboljše forme, na turnirju na Kitajskem ga je že v prvem krogu premagal brat Felixa Lebruna, Alexis. Slovenec ni bil zadovoljen z igro, imel je tudi težave s kolenom, zato je odpovedal zadnji turnir pred ljubljanskim, tekmovanje v Zagrebu (na njem je zmagal prav Alexis Lebrun).

Poleg Jorgića, ki bo v dvojicah igral s Hrvatom Tomislavom Pucarjem, bosta v glavnem žrebu še dva člana slovenske olimpijske ekipe Deni Kožul in Peter Hribar, ki bosta skupaj nastopala tudi v parih. Prek kvalifikacij se je na glavni turnir uspelo uvrstiti dvojicama Peter Hribar/Deni Kožul in Katarina Stražar/Lea Paulin.