Darko Jorgić. Foto: Reuters
Darko Jorgić. Foto: Reuters

Pričakujejo 200 igralcev iz 40 držav, od tega kar pet iz prve deseterice jakostne lestvice. Pred turnirjem z uradnim imenom WTT Star Contender Ljubljana presented by I Feel Slovenija so pripravili novinarsko konferenco, na kateri so se predstavili člani slovenske reprezentance.

V glavnem delu turnirja v Ljubljani bosta nastopila najboljši slovenski namiznoteniški igralec doslej Darko Jorgić, trenutno 13. na svetovni lestvici, ter najviše uvrščena Slovenka na svetovni lestvici Ana Tofant.

Slovenska orožja v dvorani Tivoli pa bosta tudi Deni Kožul in Peter Hribar, ki bosta nastopila v posamični konkurenci in v konkurenci dvojic.

Med posameznicami bosta poleg Tofant v Ljubljani igrali tudi Katarina Stražar in Sara Tokić, nečakinja Bojana Tokića, v dvojicah pa se bosta ljubljanskemu občinstvu predstavili Tofant in Stražar. Tofant bo zaigrala tudi v mešanih dvojicah, njenega partnerja bodo določili naknadno.

Lara Opeka in Enya Moltara se bosta v glavni del turnirja v Ljubljani skušali uvrstiti v kvalifikacijah, v kvalifikacijah dvojic pa bosta nastopila Brin Volk Petrovski skupaj z Miho Podobnikom.

Turnir v Ljubljani, na katerem bo upoštevajoč zlasti sila močno azijsko konkurenco, dejansko šlo za mini svetovno prvenstvo, bo tik po za namiznoteniško vrsto zelo pomembnih evropskih igrah. Na Poljskem bodo namreč delili tudi olimpijsko vozovnico za OI 2024 na moški ekipni tekmi. V Pariz se bo odpravila zmagovalna ekipa turnirja na Poljskem.