Reprezentanca ni v polni zasedbi, nekateri so se pripravam pridružili pozneje, Andraž Pušavec in Matija Bernard Čanč sta sodelovanje odpovedala.

Zapleti so nastali pri pridobivanju državljanstva za Vukašina Stefanovića, toda v vodstvu Zveze vaterpolskih društev Slovenije bodo naredili vse, da bo najboljši strelec slovenske lige lahko nastopil v Splitu.

Slovenska izbrana vrsta je že v ponedeljek opravila prvi trening. Prvo tekmo v pripravljalnem obdobju bodo 27. julija, ob 19.00, z gostitelji EP-ja, reprezentanco Hrvaške, odigrali v Kranju. Prvi konec tedna v avgustu se reprezentanti odpravljajo na priprave na Slovaško.

"Da bomo lahko številčno normalno delali, se bodo pripravam pridružili še nekateri igralci iz kranjskega kluba. Vsekakor pa bom ostal pri svojih načelih, se pravi, da bo o potnikih v Split ob kakovosti odločala tudi prizadevnost na treningih. Imamo kar nekaj igralcev, ki znajo igrati vaterpolo, je pa res, da nimamo neomejenega kadra, kot v nekaterih najmočnejših reprezentancah. Veseli me, da je pri mlajših igralcih prisotna želja po napredovanju, ampak to ni vedno dovolj," je dejal selektor Krištof Štromajer.