Anamari Velenšek je v boju za tretje mesto ugnala Turkinjo Kayro Sayit. Foto: www.alesfevzer.com
Anamari Velenšek je v boju za tretje mesto ugnala Turkinjo Kayro Sayit. Foto: www.alesfevzer.com

Peta je bila evropska prvakinja Klara Apotekar v kategoriji do 78 kilogramov. Narsej Lackovič in Vito Dragič sta ostala brez uvrstitve.

Velenškova je za uvod premagala Madžarko Emese Karpati, zatem pa Kitajko Džananiang. Četrtfinale proti Japonki Akiri Sone se ni izšel v korist Velenškove, saj si je Japonka najprej priborila prednost vazarija, nato pa malo pred koncem rednega dela končala dvoboj z metom za ipon.

Izvedla je vzvod na komolec
Do boja za tretje mesto se je prebila prek Ukrajinke Tarasove, na kateri je izvedla vzvod na komolec in jo prisilila k predaji dvoboja. Zadnja prepreka med Velenškovo in tretjim mestom je bila Turkinja Kayra Sayit. V tretji minuti dvoboja je Slovenka izvedla končni prijem in ga držala do konca ter z iponom premagala Turkinjo.

Velenškova tretja v Zagrebu, Apotekarjeva peta

Nizozemka premagala Slovenko z iponom
Apotekarjeva je v prvem krogu ugnala Belgijko Sophie Berger. V drugem dvoboju je bila boljša od Črnogorke Jovane Peković. Napredovala je v četrtfinalni dvoboj, v katerem je premagala domačinko Karlo Prodan v podaljšku z iponom. Za mesto v finalu se je borila s Francozinjo Fanny Estelle Posvite, ki je borbo dobila v prvi minuti dvoboja z iponom. Apotekarjeva se je tako udarila za tretje mesto v kategoriji do 78 kilogramov z Nizozemko Marhinde Verkerk. Obe sta prejeli po dve kazni, nato pa je v boju za zlato točko Nizozemka izkoristila nepazljivost evropske prvakinje in si priborila ipon.

Gruzijec in Uzbekistanec premagala Slovenca
Lackovič je v prvem krogu kategorije do 90 kilogramov premagal Belorusa Viktarja Kliavusauja, nato pa mu je pot v naslednji krog tekmovanja preprečil Gruzijec Beka Gviniašvili. Vita Dragiča je iz nadaljnjega tekmovanja v kategoriji nad 100 kilogramov izločil Uzbekistanec Ališer Juspov.

V soboto je za najboljšo uvrstitev slovenske ekipe sicer poskrbela Tina Trstenjak, ki je zmagala v kategoriji do 63 kilogramov.