Slovenijo januarja drugo leto čaka peto evropsko prvenstvo. Foto: EPA
Slovenijo januarja drugo leto čaka peto evropsko prvenstvo. Foto: EPA

Slovenski vaterpolist začasno ne bo vodil reprezentance in Triglava, ker mu bolezen ni dovoljevala nadaljnjega dela.

Mirko Vičević je zaslovel že kot reprezentant Jugoslavije ter njenih naslednic ZR Jugoslavije ter Srbije in Črne gore. Z Jugoslavijo je bil med drugim olimpijski prvak leta 1988, svetovni prvak 1986 in 1991 ter evropski prvak 1989 in 1991, v različnih reprezentančnih selekcijah pa je zbral skoraj 280 nastopov.

Klubsko kariero, ki je trajala kar 26 sezon, je Vičević začel v domačem Kotorju, pozneje pa je ob kratki epizodi v Barceloni kar 16 let igral v Italiji za Pro Recco, Brescio in Savono.

Kot trener se je preizkusil v domačem Kotarju, v mlajših selekcijah črnogorske reprezentance, prav na kratko tudi v Crveni zvezdi, ki pa je jo zapustil že po nekaj tednih zaradi žaljivega odnosa navijačev do njegovega hrvaškega rodu. Vičević je tudi član hrama slavnih.

Črnogorski strokovnjak bo reprezentanco Slovenije vodil najmanj do konca letošnjega evropskega prvenstva, ki ga bosta Zagreb in Dubrovnik gostila med 4. in 16. januarjem. Slovenija bo na EP nastopila v skupini C skupaj s Slovaško, Nizozemsko in Romunijo, najbrž pa bo slovenska skupina turnir igrala v Dalmaciji.

Novi selektor slovenskih vaterpolistov