Tone Vogrinec je zagrizel v
Tone Vogrinec je zagrizel v "kislo jabolko" organizacije zimske univerzijade leta 2013 v Mariboru, ki je bila sprva zastavljena zelo širokopotezno, zdaj pa bo težko zbrati denar tudi za precej "okleščeno" izvedbo. Foto: BoBo
Univerzijada – kje se je zataknilo?
Vogrinec na sestanku z ministrom Turkom

Vogrinec je bil zadovoljen z "izkupičkom" opravljenega pogovora. "Njegovo mnenje je, da velja še enkrat proučiti vse možnosti, kako ta projekt izpeljati s čim manj stroški, saj bi bilo neodgovorno, če bi Slovenija vsega nekaj mesecev pred začetkom prireditev odpovedala," je dejal prvi mož organizacijskega komiteja.

Turk: Izkoristiti obstoječe kapacitete in infrastrukturo
Minister za izobraževanje, kulturo, znanost in šport Žiga Turk pa je po pogovoru z Vogrincem ocenil, da so bile dozdajšnje priprave nezadostne. Sedanji trenutek po njegovem mnenju ni najprimernejši za ugotavljanje odgovornosti, ampak je zdaj treba vso energijo vložiti v iskanje mogočih rešitev.

"Te niso nemogoče, vendar je potrebno maksimalno angažiranje vseh organizacij in ustanov, ki so soudeležene v pripravah," je prepričan Turk, ki še ocenjuje, da je, glede na finančno stanje v državi, mogoče iskati rešitev samo ob bistveni racionalizaciji projekta ter izkoriščanju obstoječih kapacitet in infrastruktur. To seveda pomeni, da univerzijade ne bo gostil le Maribor z okolico, ampak tudi druga prizorišča po Sloveniji.

Treba bo počakati še nekaj dni
Glede na to, da je nova vlada šele začela svoj mandat, bo po besedah Vogrinca organizacijski odbor nekaj dni oziroma kakšen teden še počakal na njeno (končno) odločitev, saj je ne more sprejeti v dnevu ali dveh. Vogrinec bo za razumevanje zaprosil tudi Mednarodno univerzitetno športno zvezo (FISU), ki je sicer kot zadnji rok postavila soboto, 18. februarja.

Univerzijada – kje se je zataknilo?
Vogrinec na sestanku z ministrom Turkom