Mii Krampl se tokrat nastop ni posrečil. Foto: www.alesfevzer.com
Mii Krampl se tokrat nastop ni posrečil. Foto: www.alesfevzer.com

Najboljša je bila Sara Čopar na 33. mestu, Katja Debevec je bila 35., Mia Krampl pa 41. Kot najboljša iz kvalifikacij se je v jutrišnji polfinale uvrstila Nemka Lucia Dörffel, ki je osvojila štiri vrhove. Druga je sicer s petimi vrhovi, a več poskusi, bila Kerem Ayala iz Izraela, tretja pa Srbkinja Staša Gejo, ki je osvojila štiri.

Čopar in Debevec sta osvojili po dva vrhova, enega manj pa Krampl. Ta je konec prejšnjega tedna na uvodni tekmi sezone v tej disciplini osvojila končno šesto mesto. Tokrat pa dobitnica srebrne kolajne v kombinaciji na lanskem evropskem prvenstvu v Münchnu ni bila blizu najboljših.

Na uvodnih tekmah sezone v Aziji sicer ne nastopa najboljša plezalka zadnjih let, Janja Garnbret. Olimpijska prvakinja iz Tokia se bo zaradi zloma palca na levi nogi karavani pridružila predvidoma junija v Pragi.

V soboto so bile na sporedu tudi moške kvalifikacije na balvanih, a so bile zaradi dežja prekinjene. Mednarodna zveza IFSC je na Twitterju sporočila, da se bodo plezalci na balvane znova podali v nedeljo.

Kasneje so organizatorji sporočili, da finalnih bojev najboljše šesterice v nedeljo ne bo. Namesto tega bosta po moških kvalifikacijah (3.00) v popoldanskem sporedu (11.00) na vrsti tako moški kot ženski polfinale, ki bosta dala končne odločitve druge postaje svetovnega pokala.

V moški konkurenci se bodo od Slovencev predstavili Zan Lovenjak Sudar, Jernej Kruder, Luka Potočar in Anže Peharc.