Wales se je v dramatični tekmi Franciji maščeval za nesrečen poraz pred osmimi leti, takrat v polfinalu SP-ja. Foto: Reuters
Wales se je v dramatični tekmi Franciji maščeval za nesrečen poraz pred osmimi leti, takrat v polfinalu SP-ja. Foto: Reuters

Odločilen zadetek je v 74. minuti po napaki Francozov, ki so večino drugega polčasa igrali s 14 možmi, dosegel rezervist Ross Moriaty. Pri njegovem polaganju so sodniki spregledali, da je šlo za podajo naprej, odločitve niso spremenili niti po ogledu posnetka.

Wales po preobratu v polfinale SP-ja

Začetek je bil povsem v znamenju Francozov, ki so že v 8. minuti povedli z 12:0, odlično akcijo je dokončal Charles Ollivon z drugim reprezentančnim zadetkom.

Wales je znižal na 12:10, a je z igralcem več "Les Blues" po pol ure povedel z 19:10, zadetek je dosegel Virimi Vakatawa.

Konec japonske pravljice
V 49. minuti je bil zaradi udarca s komolcem izključen Sebastien Vahaamahina, kar je Wales unovčil in se tretjič prebil v polfinale, kjer bo njegov nasprotnik Južna Afrika, ki je z odlično obrambo ustavila pohod gostiteljev prvenstva Japoncev, ki so se prvič prebili med najboljših osem. V Čofuju je bilo 3:26.

Drugi polfinalni par je Anglija - Nova Zelandija. Zadnja dva naslova so osvojili Novozelandci, ki so s tremi zlatimi, srebrnim in dvema bronastima odličjema najuspešnejša reprezentanca svetovnih prvenstev.

Četrtfinale:
ANGLIJA - Avstralija 40:16 (17:9)
NOVA ZELANDIJA - Irska 46:14 (22:0)
WALES - Francija 20:19 (10:19)
Japonska - JUŽNA AFRIKA 3:26 (3:5)

POLFINALE, Jokohama
Sobota, 26. oktobra, ob 11.00:
ANGLIJA - NOVA ZELANDIJA
Nedelja, 27. oktobra, ob 11.00:
WALES - JUŽNA AFRIKA

TEKMA ZA 3. MESTO, petek, 1. novembra

FINALE, sobota, 2. novembra