Deontay Wilder je ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. Foto: Reuters
Deontay Wilder je ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. Foto: Reuters

Wilder je po remiju s Tysonom Furyjem tokrat hitro opravil s tekmecem: že v prvi rundi je Breazeala položil z nokavtom in ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. V Barlays Center Areni je spet dokazal, da ima eno najbolj nevarnih desnic v boksu. Od prvega gonga je bombardiral tekmeca z udarci, usoden pa je bil zadetek v brado 43 sekund pred koncem uvodne runde. Breazealea je doživel drugi poraz v 22 dvobojih.

"Ko sem ga prvič udaril z desno roko, se je spremenila njegova telesna govorica. Po toliko dvobojih z različnimi tekmeci to prepoznaš. Vedel sem, da je vse bolj počasen in da se odpira," je recept za zmago razložil Wilder.

Kdo bo naslednji?
Wilder je dosegel 41. zmago v karieri, 40. z nokavtom, svojim navijačem pa že sporoča, da se namerava v povratnem dvoboju kmalu pomeriti s Tysonom Furyjem, mika pa ga tudi obračun za združitev šampionskih pasov z Anthonyjem Joshuo.

33-letni Wilder je svoj naslov ubranil že devetič zaporedoma, kar je v eni od boksarskih asociacij pred njim v težki kategoriji uspelo velikanom Mohamedu Aliju, Joeju Frazierju, Miku Tysonu in Lennoxu Lewisu. Absolutni rekorder je Joe Louis, ki je svoj naslov ubranil v 25 dvobojih zaporedoma.