Martin Hojak je hitro končal nastope na svetovnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Martin Hojak je hitro končal nastope na svetovnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com

Čeprav je imel 26-letni slovenski reprezentant večino dvoboja pobudo, ga je z odločilno akcijo tik pred koncem presenetil 20-letni Romun Ioan Dzitac. Romun velja v domovini za velikega talenta, kar je nazadnje dokazal letos s tretjim mestom na veliki nagradi v Linzu, kljub temu pa je Hojak veljal za favorita. Odločilna akcija mu v dvoboju ni uspela, trenutek zamude pa je bil usoden.

"Na žalost je za mano slaba borba. V boju in taktiki je kazalo dobro do zadnjega napada tik pred iztekom časa. Takrat pa je nasprotnik naredil dober gard in napad ter končalo se je z vazarijem prednosti. Imel sem pobudo, več napadov, ti se seveda izmenjujejo in v zadnjem me je spretno prehitel," je povedal Hojak.

Tekmovalec si je pred sezono želel nastopiti na olimpijskih igrah v Parizu, a je bil na koncu daleč od zastavljenega cilja. "Zdaj potrebujem najprej analizo, boljši pristop in upam, da se bodo stvari spremenile. Še vedno verjamem, da sem dovolj dober za kolajne. To se še ne vidi na zunaj, a verjamem, da se bo to zgodilo. Izboljšujem stvari in to se bo pokazalo."

V torek bosta nastopila dva slovenska tekmovalca. V kategoriji do 63 kg se bo predstavila lani srebrna s SP-ja v Dohi Andreja Leški, premierno pa se bo na svetovnem prvenstvu predstavil Korošec Nace Herkovič.