Darko Jorgić je zanesljivo opravil z Laurensom Tromerjem. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić je zanesljivo opravil z Laurensom Tromerjem. Foto: www.alesfevzer.com

Na svoji uvodni tekmi je s 3:0 premagala Nizozemsko. Napovedi, da Nizozemci, ki imajo svojega najboljšega igralca, Ewouta Oostwouderja na 147. mestu kakovostne lestvice ITTF, precej pred njim so vsi trije slovenski reprezentanti, nimajo večjih možnosti, so se uresničile.

Bojan Tokić je v prvem posamičnem obračunu gladko ugnal Oostwouderja, večjih težav z Laurens Tromerjem ni imel tudi prvi slovenski lopar Darko Jorgić, še največ točk za Nizozemsko je proti Deniju Kožulu osvojil Rajko Goomers, a tudi on na koncu ni zmogel osvojiti niti niza.

V četrtek izbrance Andreje Ojsteršek Urh čakajo Hrvati, ki so Nizozemsko prav tako premagali s 3:0, zmagovalec dvoboja se bo uvrstil v četrtfinale. "Odločale bodo malenkosti. Ekipi sta povsem enakovredni, obeta se nam težak boj," napovedujejo v slovenskem taboru.

Slovenke v boj od 17. do 24. mesta
Slovenska ženska reprezentanca pa je v drugi tekmi evropskega prvenstva v Nantesu drugič izgubila. Proti Nemčiji so klonile z 0:3.

Edino točko v treh dvobojih je osvojila Katarina Stražar, ki je proti Nini Mittelham izgubila z 1:3 Ana Tofant je klonila z 0:3 proti Xiaoni Shan, Lea Paulin pa z 0:3 proti Yuan Wan.

Slovenke so v svoji skupini zasedle zadnje, tretje mesto, ki jih v nadaljevanju vodi v boj od 17. do 24. mesta.