Dejan Zavec se je s svojo ekipo veselil nove zanesljive zmage v dvorani Tabor. Foto: Sandi Fišer
Dejan Zavec se je s svojo ekipo veselil nove zanesljive zmage v dvorani Tabor. Foto: Sandi Fišer
Dejan Zavec
Zavec je ponosno dvignil pas za naslov evropskega prvaka. Mister Simpatikus se enostavno ne da. Čeprav si bo na pleča kmalu nadel četrti križ, se boksu nikakor ne misli odpovedati. Foto: www.alesfevzer.com
Zavec navdušil dvorano Tabor
Zadnja runda dvoboja Zavec - Hafner

38-letni Zavec je bil boljši vso borbo, zmagal pa je s tehničnim nokavtom v zadnji minuti 7. runde. V polni dvorani Tabor si je dvoboj ogledalo več kot 3.000 gledalcev. Nasprotnik se je sicer izkazal kot žilav, saj se je zamajal že v peti rundi, potem pa je po drugem resnejšem napadu v sedmi rundi glavni sodnik Ištvan Kovač borbo prekinil.

Hafner večino udarcev poslal v prazno
"Mister Simpatikus" je dvoboj dobro začel, že v prvi rundi nanizal nekaj močnih direktov v glavo nasprotnika. Hafner je stavil na levi kroše, a velikokrat ni zadel cilja. Ptujčan je preizkušeno taktiko nadaljeval tudi v drugi rundi, Madžar pa se ni pustil. Še naprej je iskal svojo priložnost, Zavca večkrat potisnil v vrvi, a do končnih udarcev ni prišel.

Provokacije niso pomagale
Tudi v tretji rundi je bil domači boksar spet prepričljivejši, več udarcev je našlo svoj cilj. Kljub podrejenemu položaju je bil Hafner še vedno odločen, da ostane v borbi. V četrti rundi je Madžar začel provokacije, Zavca je začel pozivati k boju, a slovenski šampion ni nasedel. Držal se je svoje taktike, izkoriščal priložnosti, ki jih je Hafner nudil s spuščanjem rok in še naprej ciljal glavo.

V peti rundi se je scenarij ponovil, Zavec pa je vztrajal pri taktiki, ki se mu je obrestovala. V šesti rundi so Hafnerjeve noge postajale vse mehkejše. Čeprav sta se oba borca nekoliko bolj zatekla k taktiki in čakala drug drugega, je Zavec poskušal z napadanjem celo tako močno, da je sodnik za nekaj trenutkov borbo prekinil in Ptujčanov tabor opozoril o nedovoljenih udarcih.

Madžar dvakrat počepnil
V sedmi rundi je Zavec končno zlomil odpor žilavega gosta. Ob bučnem navijanju dvorane je nadaljeval močne serije zaporednih udarcev in na polovici nasprotnika prvič prisilil k prisilnemu počepu. Ko se je nekoliko nadihal ob štetju sodnika, je Madžar še poskušal z dvignjenimi rokami. Le nekaj sekund pozneje je Zavec z levim krošejem nasprotnika dobro zadel nekoliko nad pasom, Hafner je počepnil, sodnik pa razglasil konec dvoboja in s tem predčasno zmago za Ptujčana.

Zavec: Občutek imam, da bi lahko boksal kar 20 rund
"V tem trenutku je bila to najboljša možna izbira, seveda pa bi lahko bil nasprotnik tudi boljši. Res sem se temeljito pripravil zadnja dva meseca, imel sem kvalitetne partnerje na treningu. Veliko sem naredil na ritmu nog, pomagal je trening s Tomažem Barado. Izid je viden. Bil sem svež, občutek imam, da bi lahko boksal kar 20 rund. Pomembna je bila zmaga in zdaj grem naprej," je bil v pogovoru za TV Slovenija zadovoljen Zavec.
"Iskrene čestitke Dejanu, prikazal je pošteno, zelo čisto borbo. Všeč so mi take borbe in mislim, da ima tudi Dejan rad enake. Moje sanje so bile zmaga, a Dejan je bil boljši boksar, tudi po točkah. Želel sem deset rund, takšen je bil moj načrt, a ni se izšlo. Bil sem dvakrat na tleh, nisem več videl na desno oko. Želim si, da bi se z Dejanom še enkrat znova spopadla, a ne jutri, morda kdaj v prihodnosti," je dejal Hafner.

34. poklicna zmaga v karieri
Zavec (34 zmag, 19 s KO, 3 porazi) si je dvoboj je izbral za vnovično vrnitev na najvišjo stopničko, saj ne skriva, da si želi znova boksati tudi v ZDA.



Zavec navdušil dvorano Tabor
Zadnja runda dvoboja Zavec - Hafner