Je Dejan Zavec odboksal svoj zadnji dvoboj v karieri? Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Je Dejan Zavec odboksal svoj zadnji dvoboj v karieri? Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Kako so sokrajani navijali za Zavca?
Zavec razočaran bo hitrem porazu
Celoten dvoboj Dejana Zavca in Erislandyja Lare

d Ptujčanom.

Kubanec je ob vsaki Zavčevi napaki in ob minimalnem oknu za napad sprožil svojo levico. V drugi rundi je bil Zavec že v stiski, saj se je dvoboj vse bolj nagibal na Larino stran. "Nekako bi bil zadovoljen, če bi izgubil po točkah. Moram reči, da sem pričakoval manj od njega, predvsem me je presenetil s povezovanjem udarcev. V borbo sem šel, da bi nasprotnika 'navlekel' nase, saj sem vedel, da v boksu z distance nimam možnosti. Ima zelo veliko distanco, še večjo, kot sem pričakoval," je povedal 39-letni Zavec.

"Upal sem, da bi Lara pozabil na obrambo. A nasprotnik je obrambo izpeljal odlično. Sam nisem imel rešitev, upal sem na poznejše runde, kjer bi morda pozabil na obrambo, da bi me napadel, jaz pa bi skušal to odbiti in potem vračati udarce," je dejal Zavec.

"V prvi rundi sva se le zataknila z nogami, žar borbe pa prinese svoje in v tretji rundi me je zapeklo po desni strani iz vratu v rame. Želel sem priti k sebi, a sodnik ni imel posluha. Zapeklo me je od vratu do boka pa vse do pete, pravzaprav sploh ne vem, za kaj gre, prehitro bi bilo kar koli reči. Žal zdravniku nisem mogel obrazložiti, kaj je, saj nisem prišel do sape. Bolj kot me je spraševal, manj sem mu lahko povedal. Čutim čudno bolečino," je povedal Mr. Simpatikus, ki je po prekinitvi dvoboja 41 sekund pred koncem tretje runde komajda dvignil roko.

"Glede na videno, nimam kaj dosti povedati. Lahko bi zdaj predvideval, kaj bi bilo, če bi bilo, a to je nehvaležno. Po vojni smo vsi generali. Imel sem še nekaj orožja v ognju, a Lara je bil danes dominanten, vrhunski, preprosto boljši, za kar mu čestitam. Menim, da se bomo šele čez čas zavedali, s kom sem stal v ringu. Sam si nimam česa očitati, dal sem svoj maksimum," je dodal Zavec.

Zavec ima v rokah še vedno pas svetovnega prvaka verzije IBF, a je vprašanje, ali bo še kdaj stopil v ring. "Kaj bo zdaj naprej, ne vem, najprej se bom temeljito pozdravil, potem pa razmišljal dalje," je o prihodnosti povedal Zavec. Njegov trener Dirk Dzemski je za Val 202 povedal: "Moramo vedeti, da je Zavec pred šestimi leti postal svetovni prvak. Ameriški boji se res niso končali na najboljši način. Berto, tisto je bila resnična smola, proti Thurmanu enostavno ni bil pravi, danes pa so bila brez dvoma kriva leta."

Lara se je z 22. zmago (13. k. o.) še utrdil na prvem mestu na svetovni lestvici, najverjetneje pa se bo že na naslednjem dvoboju preselil v kategorijo višje.

Kako so sokrajani navijali za Zavca?
Zavec razočaran bo hitrem porazu
Celoten dvoboj Dejana Zavca in Erislandyja Lare