Zgodovinski trenutek: Dejan Zavec alias Jan Zaveck je prvi profesionalni boksarski svetovni prvak iz Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Zgodovinski trenutek: Dejan Zavec alias Jan Zaveck je prvi profesionalni boksarski svetovni prvak iz Slovenije. Foto: MMC RTV SLO
Zgodovinski uspeh Zavca
Zavec nokavtiral Hlatshwaya
Razglasitev zmagovalca in intervju z Zavcem

33-letni Ptujčan je v dvorani Wembley pred okoli 3.000 gledalci od prvega gonga naprej silovito napadel leto dni mlajšega nasprotnika, ki ni imel pravih rešitev. Hlatshwayu so se tla pod nogami prvič zamajala v drugi rundi, ko ga je zadel silovit Zavčev direkt. Takrat se je Južnoafričan še pobral. Pet sekund pred koncem tretje runde pa ni bilo več rešitve. Po Zavčevi kombinaciji močnih udarcev je "Angel" padel po tleh in Mr. Sympatikus je postal novi prvak v velterski kategoriji v eni od štirih (IBF, WBA, WBC in WBO) najbolj priznanih boksarskih organizacij.

Zavec: V njegovih očeh sem videl zmedenost
"Zahvalil bi se vsem, še posebej promotorju Branku Milenkoviću, menedžerju, družini, navijačem ... I love Afrika, hvala za priložnost, ki ste mi jo dali, hvala gledalcem. Po prvem udarcu sem vedel, da lahko zmagam, saj sem v nasprotnikovih očeh videl zmedenost. Takrat sem bolj pritisnil, udarjal močneje in vedel, da lahko zmagam. Še vedno ne verjamem, ne dojamem, da se je to res zgodilo. Hlatshwayo je velik borec, spoštovanja vreden, a uspelo mi je zmagati," je po borbi povedal slovenski šampion.

V videonovicah desno si oglejte odločilne trenutke tretje runde, razglasitev zmagovalca in intervjuja z obema boksarjema.

Hlatshwayo: Nisem se znašel
32-letni Hlatshwayo, ki si je Zavca sam izbral za nasprotnika, je športno priznal poraz: "Poskusil sem izmenjati nekaj udarcev, ampak sem hitro videl, da bo težko in da je izredno močen. Vmes sem sicer dobil udarec v zatilje, a tega sodnik ni videl, pa tudi to ni odločilo borbe. Preprosto se danes v ringu nisem znašel. Zdaj si bom skušal priboriti zmago nazaj, saj si naslova zelo želim, hkrati pa bi se zahvalil vsem, ki so si dvoboj ogledali."

PORTRET DEJANA ZAVCA

Datum rojstva: 13. marec 1976
Prebivališče: Ptuj in Magdeburg
Višina: 172 cm
Teža: do 66,678 kg (velter)
Poklic: poklicni boksar
Profesionalec od: 2003
Klub: SES Magdeburg
Trener: Dirk Dzemski
Menedžer: Ulf Steinforth
Dosedanja statistika: 28 zmag (od tega 16 s KO), 1 poraz

Zgodovinski uspeh Zavca
Zavec nokavtiral Hlatshwaya
Razglasitev zmagovalca in intervju z Zavcem