Člani zmagovalne Arce. Foto: www.alesfevzer.com
Člani zmagovalne Arce. Foto: www.alesfevzer.com

Najboljša slovenska jadrnica Way of Life je osvojila tretje mesto. Na koncu se je v zahtevnih jadralskih razmerah najbolje znašla italijanska maksi jadrnica pod taktirko Furia Benussija, ki se je vrnila na prestol Barcolane po letu dni premora. Lani je namreč slavila ameriška jadrnica Deep Blue, ki pa tokrat ni branila zmage.

Trst so spet zasedli številni jadralci. Foto: Reuters
Trst so spet zasedli številni jadralci. Foto: Reuters

V zaključku regate je krmilo zmagovalne jadrnice prevzela 16-letna Marta Benussi, Arca pa je ciljno črto prečkala v času 1:49:55. Zaradi brezvetrja je bil cilj tokrat določen že na prvi boji. Najbližje zmagovalki je bila na koncu italijanska jadrnica Prosecco Doc (nekdanji Portopiccolo) s slovenskim krmarjem Mitjo Kosmino.

Vinčec jadral s 30 otroki
Krmilo Way of Life je koprski olimpijec Gašper Vinčec za letošnjo izvedbo predal Mauriziu Benčiču, sam pa je prevzel krmilo jadrnice s 30 otroki na krovu. Med njimi je bilo tudi več otrok, ki jim je sodelovanje omogočila Zveza prijateljev mladine.

"EWOL je pred leti zagnal akademijo za mlade jadralce, s katero želimo ponuditi mladim možnost za jadranje. Vmes je prišla pandemija covida-19, ki je nekoliko prekrižala naše načrte, a letos smo znova zagnali vse skupaj," je dejal Vinčec.

Več kot 300.000 ljudi obiskalo Trst na 55. Barcolani
Gašper Vinčec s 30 otroki na krovu. Foto: www.alesfevzer.com
Gašper Vinčec s 30 otroki na krovu. Foto: www.alesfevzer.com
Zmagovalka Barcolane je jadrnica Arca
Na Barcolani več kot 1500 jadrnic