Natalia Grossman. Foto: EPA
Natalia Grossman. Foto: EPA

V polfinalu je kot edina Slovenka nastopila Katja Debevec in zasedla končno 13. mesto. 27-letna slovenska predstavnica se je z 19. mestom v kvalifikacijah kot edina Slovenka prebila v nadaljnje boje. V polfinalu je bila nato 13. z enim osvojenim vrhom ter tremi conami.

V finalu je najbolje plezala Natalia Grossman, ki je tako v kvalifikacijah, polfinalu kot finalu najboljše šesterice preplezala vse pripravljene smeri in zanesljivo odnesla prvo zmago letos.

Drugo mesto je pripadlo Francozinji Oriane Bertone, tretje pa še eni domačinki in zmagovalki prve postaje svetovnega pokala na balvanih v japonskem Hačiodžiju, Brooke Raboutou.

V kvalifikacijah sta poleg Debevec nastopili še dve Slovenki, Lucija Tarkuš je bila 29., Julija Kruder pa 43.

Na mednarodne tekme se po poškodbi palca na levi nogi še vedno ni vrnila zvezdnica tega športa Janja Garnbret, v ZDA pa prav tako niso odpotovali Mia Krampl, Anže Peharc in Luka Potočar.

Moški bodo tekmovanje zaključili danes in v noči na ponedeljek s polfinalom oziroma finalom. Slovenci ne bodo plezali, saj je Jernej Kruder kvalifikacije sklenil na 42. mestu, medtem ko Gregor Vezonik ni plezal.