Zmagovalna ekipa slovenskih novinarjev. Foto: Twitter
Zmagovalna ekipa slovenskih novinarjev. Foto: Twitter

Pobudo zanj je dal kapetan nogometne ekipe tujih veleposlanikov in veleposlanic v Sloveniji Anton Niculescu, veleposlanik Romunije v Sloveniji, po več letih premora pa se je za ta namen znova zbrala tudi slovenska novinarska nogometna reprezentanca, ki jo vodi novinar časopisa Delo Rok Tamše. Na turnirju sta sodelovali še ekipa šole gostiteljice in reprezentanca Evropske unije (oziroma Evropske hiše v Ljubljani). Udeleženci so ob turnirju zbirali prostovoljne prispevke za Zvezo prijateljev mladine Slovenije za pomoč ukrajinskim begunkam in beguncem. S prispevki bo mogoče pomagati do vključno 8. aprila 2022.

K izvedbi tekmovanja sta velik delež prispevala Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana in predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji, ki jo vodi Jerneja Jug Jerše. Turnir je ves čas spremljal tudi veleposlanik Ukrajine v Sloveniji Mihajlo F. Brodovič.

Šlo je za prvi humanitarni dogodek te vrste pri nas po začetku vojne v Ukrajini. Po zanimivih in izenačenih tekmah je prvo mesto osvojila novinarska reprezentanca Slovenije, drugo je bilo moštvo Srednje gradbene, geodetske in okoljevarstvene šole Ljubljana, tretja je bila ekipa diplomatskih predstavništev, četrta pa reprezentanca Evropske unije.

Za šampionsko ekipo slovenskih novinarjev, ki se je tako zmagovito vrnila na parket po večletni prekinitvi delovanja, so nastopali Rok Tamše (Delo/kapetan), Igor Cimperman (STA/vratar), Bojan Krajnc (TV Slovenija), Boštjan Janežič, Marko Cirman, Jože Pepevnik (vsi Radio Slovenija), Primož Cirman (necenzurirano.si), Anže Božič (POP TV), Tomaž Ranc (Večer) in Aljoša Črnko (Delo).

Pro Peace Tournament / Turnir za mir
NAKAZILO NA TRR:
Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9, SI-1000 Ljubljana, Slovenija, EU
Številka računa: SI56 0310 6100 1018 757 – SKB banka
Sklic: 00 245019-2
Koda namena: CHAR
Namen: Pro Peace Tournament / Turnir za Ukrajino

SMS: Pošljite sporočilo SMS na številko 1919 s ključno besedo DARILO5 in prispevali boste 5,00 EUR.

Dobrodelni nogometni turnir za mir