Teka na vrh Kristalne palače se je lotil tudi Mitja Petkovšek. Foto: Organizatorji
Teka na vrh Kristalne palače se je lotil tudi Mitja Petkovšek. Foto: Organizatorji

Tekmovanje z imenom Alive Step Up bo potekalo v dveh kategorijah: lahki, v kateri bo treba enkrat na vrt, in ekstremni, v kateri bo treba z 20 nadstropji opraviti kar trikrat. Pripravili so tudi štafetno tekmovanje za ekipe. "V primerjavi z lanskim letom imamo letos še več prijav, tako da pričakujemo okoli 500 tekačev. Letos bo tek izveden na spremenjeni trasi, vse skupaj bo šlo še hitreje, saj bomo tekli po obeh stopniščih Kristalne palače, še vedno pa tečemo le navzgor," so novosti predstavili organizatorji.

Prijav ne sprejemajo več. Dogodek bosta spet povezovala Andrej Težak - Tešky in David Urankar, za glasbeno podlago bo skrbel DJ Teo.

Na štartu bosta Jasmina Klančnik in Matjaž Mikloša, člana deseterice najboljših tekačev po stopnicah na svetu. Prireditev bo mednarodna, saj bodo tekli tudi Avstrijci, Hrvati, Rusi in Slovaki.

Stopnic se je med treningi s puško na ramah že lotil biatlonec Klemen Bauer, najboljši čas med ambasadorji dogodka pa ima za zdaj odbojkar Nejc Zemljak, vendar telovadec Mitja Petkovšek "grozi", da ne bo dolgo tako. Na novinarski konferenci je namreč glasno napovedal, da ga bo na tekmi rekordni dosežek izboljšal njegov kolega Rok Klavora. Ambasadorji bodo tekli ob 10.55, ob 11. uri pa se bo prireditev s štafetami začela zares.
Letos se je projektu Alive Step Up pridružila tudi Pediatrična klinika v Ljubljani, ki se zavzema za uporabo stopnišč namesto dvigal. Prostovoljne donacije, ki jih bodo zbirali ob letošnjem "kristalnem izzivu", bodo namenjene nakupu naprav za Pediatrično kliniko.