Udeležba je bila vedno manjša. Foto: EPA
Udeležba je bila vedno manjša. Foto: EPA

Po tehtnem razmisleku sta se zato organizatorja Društvo maratoncev in pohodnikov Celje in Celjski sejem odločila, da se maratonu odpovesta.

Pomembno vlogo pri izvedbi tega tekaškega praznika je poleg organizatorjev prevzela tudi Slovenska vojska, ki je poskrbela za pomemben del izvedbe vseh ultramaratonov Celje–Logarska dolina doslej. Vključile in pripomogle so tudi občine, prek katerih poteka 75 kilometrov dolga trasa.

Vendar pa vedno večja logistična zahtevnost dogodka in visoki stroški onemogočajo, da bi se ta ekstremni podvig ohranil, pojasnjujeta organizatorja ultramaratona.

Dejali so tudi, da ultramaratonu niso več naklonjeni v Logarski dolini. Občina Solčava je namreč v postopku sprejemanja občinskega odloka, s katerim bodo prepovedali vse javne prireditve v Logarski dolini zaradi zaščite doline.

"Čeprav je ultramaraton dolgo živel, pa vedno manjša udeležbe tekačev pove svoje. Morda je to kazalnik, da je čas za novo športno preizkušnjo," še navajata organizatorja tekaške prireditve.

Ultramaraton Celje–Logarska dolina je cestni ultramaraton z najdaljšo tradicijo pri nas, lanski pa je bil 34. po vrsti.