Blaž Blagotinšek bo s Slovenijo zaigral na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, nato pa ga čaka selitev v Veszprem. Foto: www.alesfevzer.com
Blaž Blagotinšek bo s Slovenijo zaigral na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, nato pa ga čaka selitev v Veszprem. Foto: www.alesfevzer.com

22-letni, 203 cm visoki in 116 kilogramov težki krožni napadalec je z madžarskimi prvaki, pri katerih igrata tudi Gašper Marguč in po novem še Dragan Gajić, podpisal triletno pogodbo. Odškodnina za Blagotinška je tretja največja v celjskem klubu. Pred njim sta le Sergej Rutenka in Aleš Pajovič. Kot so sporočili iz celjskega kluba, bo odškodnina namenjena nadaljnji sanaciji kluba.

V Celju žalostni, a realni
"Po eni strani smo zelo žalostni, da Blaž odhaja, saj je bil eden stebrov našega moštva, a se po drugi zavedamo, da si tudi sam želi nadaljevati športno pot v klubu, ki se redno poteguje za naslov evropskega klubskega prvaka,"
je o prestopu Blagotinška za spletno stran celjskega kluba dejal direktor Gregor Planteu.

Blagotinšek: Verjamem, da se bomo borili za vrh Evrope
"V prvi vrsti bi se rad zahvalil Celju Pivovarni Laško za izjemno korektnost in razumevanje v vseh teh sezonah, soigralcem, ki so me naredili boljšega igralca na
igrišču in zunaj njega, trenerju Branku Tamšetu, navijačem in vsem, ki mi stojijo ob strani. Odhajam k Telekom Veszpremu, enemu največjih rokometnih klubov v Evropi, in verjamem, da je prav to moštvo, s katerim se bomo že prihodnjo sezono potegovali za naslov zmagovalcev Lige prvakov," pa je po sklenitvi pogodbe povedal Blagotinšek.

Blagotinšek se bo v prihajajoči sezoni še predstavil zdaj že nekdanjim navijačem, saj se bosta Celje Pivovarna Laško in Telekom Veszprem merila v regionalni Ligi Seha, prvič že 3. septembra.

Skok, Miklavčič in Cingesar v Zagreb
Matevž Skok
(Lübbecke), David Miklavčič (Tremblay) in Darko Cingesar (Maribor) pa so novi člani Zagreba, ki ga vodi slovenski selektor Veselin Vujović.