46-letni strokovnjak bo prvič v karieri vodil žensko ekipo. Foto: RTV SLO
46-letni strokovnjak bo prvič v karieri vodil žensko ekipo. Foto: RTV SLO

Čotar je bil pred leti pomočnik trenerja Kasima Kamenice pri Prulah '67, ki so se v sezoni 2002/03 prebili vse do polfinale Lige prvakov. Krimovke so v letošnji sezoni prepričljivo izgubile z danskim Slagelsejem. Po oceni vodstva kluba je bil to preslab dosežek za dvakratne evropske prvakinje.

"Do konca te sezone sem z glavo in telesom povsem pri mojih Goričanih. Šport je sicer nepredvidljiva reč, toda na odlični poti smo, da se uvrstimo v elito. To bi bila prava popotnica za novo delovno mesto, ki ga s 1. avgustom uradno sprejemam na Krimu," je povedal Čotar, ki je z vodstvom kluba podpisal dveletno pogodbo.

Čotar se zaveda, da je novo "delovno mesto" precej zahevnejše od starega: "Če smo v Novi Gorici delali na dolgi rok in smo imeli načrte postavljen za obdobje štirih let, potem je na Galjevici zgodba drugačna. Tu bo potrebno odmevne rezultate zagotoviti nemudoma."

Na Galjevici so tudi sporočili, da po koncu sezone z Begušom odhajajo še vratarka Katalin Palinger, Litovka Rugile Kliukaite in slovenska reprezentantka Katja Kurent.

T. G.