Uroš Bregar je prepričan, da bodo morale krimovke osvojiti še kakšno točko, če se želijo prebiti v drugi del Lige prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com
Uroš Bregar je prepričan, da bodo morale krimovke osvojiti še kakšno točko, če se želijo prebiti v drugi del Lige prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke so prejšnjo soboto premagale Sävehof z 32:29, ki bo tokrat zelo motiviran. Predvsem odličen prvi polčas, ki so ga Ljubljančanke dobile z 20:10, je pokazal, da se lahko slovenske rokometašice zelo dobro kosajo z največjimi ekipami.

"Zdaj nas ne bo nihče več podcenjeval, morda so nas na začetku sezone še jemali z levo roko. Zdaj pa smo pokazali, da smo konkurenčni. V gosteh bo treba ponoviti prvi polčas s prejšnje tekme, kjer smo prevladovali, potem je v nadaljevanju žal sledila zrcalna slika, prevladovale so Švedinje. Prav gotovo bodo zdaj dobro pripravljeni na nas, a tudi mi gremo na Švedsko dobro pripravljeni," je poudaril trener Uroš Bregar.

Z zmago Larvika se je v skupini zapletlo
Zaveda se, da bo dekleta nekoliko težje pripraviti za gostovanje, a prvi cilj še vedno ostaja nabiranje točk, da bi ekipa lahko prezimila v Ligi prvakinj. Vesel je, da ima na voljo vse igralke. "Prvi cilj je jasen, to je dobiti točke, da popravimo vtis od lani. Zdaj smo dosegli dve zmagi, računamo na drugi krog. To bo težko, ker imamo dve gostovanji, zdaj se je v skupini po zmagi Larvika tudi zapletlo. Če želimo naprej, moramo vsekakor še dobiti kakšno točko iz tekem, ki nas čakajo," je dodal Bregar.

"Taktično bodo gostiteljice v soboto pritisnile že na začetku. Morali bomo dobro pripraviti obrambo in narediti vse v protinapadu. Treba bo dobro zadevati, napad bo moral biti natančen. Naša skupina je zelo zahtevna, to se je pokazalo tudi, ko so nekateri favoriti v začetku izgubili svoje tekme," je pred odhodom na Švedsko v ogrevalni dvorani Stožic zaključil Bregar.

Skupina D, sobota ob 16.00:
SÄVEHOF - KRIM MERCATOR

Ob 18.30:

LARVIK - ESBJERG

Vrstni red: Esbjerg in Krim po 4, Sävehof in Larvik po 2 točki.