Ana Gros je premor izkoristila tudi za študijske obveznosti. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Gros je premor izkoristila tudi za študijske obveznosti. Foto: www.alesfevzer.com

Ženska reprezentanca je bila pred tem nazadnje skupaj na svetovnem prvenstvu na Japonskem, kjer je osvojila 19. mesto. Več kot dva meseca prisilnega odmora je prineslo tudi uvrstitev na decembrsko evropsko prvenstvo, ki bo na Norveškem in Danskem, potem ko je krovna evropska rokometna organizacija odpovedala preostali del kvalifikacij.

O prvem snidenju je selektor Uroš Bregar povedal: "Reprezentanca ima po dolgem času skupni trening, res je, da smo se nekaj videli že na videokonferencah, slišali po telefonih. Da malo pokramljamo, da se vidimo v živo, da lahko v živo kakšno rečemo, je tudi drugače, kot če z igralko komuniciraš po telefonu. Današnji trening bo namenjen predvsem druženju, kondicijski trener Grega Sobočan bo vodil trening. Poudarek je bolj na tem, glede na to, da smo se uvrstili na evropsko prvenstvo, peto veliko tekmovanje zapored, da se podružimo, da si povemo različne stvari, kaj smo delali v času korone."

Z izjemo vratarke Branke Zec so bile včeraj na kupu vse vabljene igralke, od mlajših pa do najizkušenejših v slovenski reprezentanci. Vadba je bila prilagojena.

V prekinjenih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo bi morali biti na sporedu še štirje krogi v skupini z Nemčijo, Belorusijo in Kosovom. Slovenija je bila z Nemčijo na vrhu s štirimi točkami. Evropska zveza je tako 14 reprezentancam odprla pot na prvenstvo. "EHF je naredil kompromis glede na stanje po skupinah in glede na zadnje evropsko prvenstvo se je videlo, da se ne bo naredila nobena škoda," razmišlja Bregar.

Slovenski selektor je povedal tudi, kako je doživel čas premora zaradi novega koronavirusa: "Manjkal nam je adrenalin, lahko bi rekel naš vsakdan. Da kar naenkrat ne moreš sodelovati z dekleti, da ne moreš voditi treningov, tekem ... Da tega adrenalina, ki je prisoten, ni več, je bilo v prvih 14 dneh zelo naporno s psihološkega vidika, potem pa smo sledili navodilom. Z dekleti sem bil nenehno na liniji, naredili smo programe, sodelovali smo, ampak seveda je ta vadba, ki jo izvajajo same doma, povsem drugačna kot ta, ki jo izvajamo skupaj."

Kapetanka reprezentance Ana Gros včeraj ni bila na igrišču, je bila pa vesela vrnitve iz Francije v Slovenijo. Meni, da je treba iz celotne situacije potegniti najbolje: "Mogoče lahko rečemo, da smo se spočili od vsega, dali glavo na 'off', tudi to je kdaj potrebno."

Naval na šport ob 17:45
Polona Barič kariero začasno postavila na stranski tir