Celjani so prvo tekmo dobili s 26:25. Foto: Aleš Fevžer
Celjani so prvo tekmo dobili s 26:25. Foto: Aleš Fevžer
Celje po hudem boju boljše od Flensburga

Nemci so že v Celju računali, da bodo odločili potnika v četrtfinale, a so nato dobili klofuto in pred povratno tekmo zaostajajo za gol. "Vse je še odprto. Igra se še 60 minut, in verjamem, da nam večina že pred tekmo v Celju ni pripisovala veliko možnosti. Po polovici dvoboja smo še v igri, žoga je še vedno okrogla," je optimističen trener Branko Tamše, ki ima precej težav s sestavo ekipe.

Celjani so ostali brez Vida Poteka, ki si je zlomil prst na roki. Na seznamu poškodovanih ostajata Gregor Potočnik in Blaž Blagotinšek, zbolel pa je še Žiga Mlakar. "Poškodbe nam krojijo priprave na povratni dvoboj. Na prvi tekmi smo videli, da je Vid pomemben člen v naši obrambi, ko je polovico tekme odigral z zlomljenim prstom in nam tudi tako pomagal do zmage. Naša prva skrb pred povratno tekmo je, kako sestaviti obrambo. Na treningih se nam počasi priključuje Blagotinšek, ki bo morda dobil nekaj minut priložnosti, imamo pa še nekaj drugih rešitev, ki jih bomo morali uporabiti na tej tekmi," je povedal Tamše.

Zaveda se, da bo najpomembneje, da bi v Nemčiji odigrali brez nihanj. "Če bi bili na prvi tekmi na optimumu, bi imeli še ugodnejši rezultat pred povratnim srečanjem. Bili smo blizu tega, vendar v boju, želji, se delajo tudi napake. Fantje bodo še enkrat morali upoštevati napotke in dogovore pred tekmo, kot so jih že v Celju. Dobra obramba in strpna igra v napadu do izdelane priložnosti, je edini recept za morebitni uspeh. Flensburg namreč vse drugo kaznuje s hitrimi protinapadi, kar občuti večina njihovih tekmecev, v tem elementu igre so resnično izjemni in jim zadostuje samo pet minut takšne igre, da te zlomijo," je še dejal Tamše.

Celjani so v Flensburgu gostovali štirikrat; enkrat so remizirali in trikrat izgubili. Tekma bo v soboto ob 17.30.

OSMINA FINALA, povratne tekme         
                                      
Sobota ob 17.30:                   *  
FLENSBURG - CELJE P. LAŠKO       25:26
Nedelja ob 17.00:                     
PSG - GORENJE VELENJE            28:30
                                      
Sobota:                               
BARCELONA - AALBORG              29:22
VESZPREM - WISLA PLOCK           33:34
                                      
Nedelja:                              
KIEL - MOTOR ZAPOROŽJE           31:28
HSV HAMBURG - VARDAR SKOPJE      28:28
KOLDING - METALURG               17:23
                                      
Ponedeljek:                           
RHEIN NECKAR - TARGI KIELCE      28:32
         * - izidi prvih tekem        
Celje po hudem boju boljše od Flensburga