Takoj po njej pa se bodo tudi vrnili domov. Takšno odločitev so Celjani sprejeli zaradi zaostrovanja zdravstvenih razmer po izbruhu epidemije covida-19. Veszprem je od Celja oddaljen približno 300 kilometrov.

Celjani so Ligo prvakov odprli s tremi porazi. Tudi v Veszpremu bodo težko dosegli prvo zmago med evropsko elito v tej sezoni.  Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so Ligo prvakov odprli s tremi porazi. Tudi v Veszpremu bodo težko dosegli prvo zmago med evropsko elito v tej sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Ocvirk: Želim, da pokažemo željo, nepopustljivost in borbenost
"Odločili smo se, da zmanjšamo tveganje okužbe s koronavirusom, zato se bomo na Madžarsko odpravili na dan tekme. Zavedamo se moči Veszprema, moja želja pa je, da na srednem dvoboju pokažemo željo, nepopustljivost in borbenost. Počasi se dvigamo in odpravljamo napake v naši igri, to bomo skušali dokazati že v Veszpremu. Po tej tekmi sledi niz zahtevnih in zelo pomembnih tekem v domačem prvenstvu in Ligi prvakov,"
je pred mednarodno tekmo v mestu, ki je streljaj oddaljeno od Blatnega jezera, uvodoma dejal celjski strateg Tomaž Ocvirk.

Gašper Marguč – eden od dveh Slovencev v Veszpremu. Foto: EPA
Gašper Marguč – eden od dveh Slovencev v Veszpremu. Foto: EPA

Edina "slabost" Veszprema preveč zvezdnikov
"Madžarska ekipa premore izjemno obrambno vrsto, vrhunske vratarje in hitro kaznuje napake. Njena edina 'slabost' je preveč zvezdnikov v ekipi, a trener David Davis je dokazal, da zna krotiti svoje igralce in zares odlično opravlja svoje delo,"
je še dodal Ocvirk.

Vujović: Ne smemo dovoliti, da nas Veszprem premaga, še preden stopimo na igrišče
V tej sezoni je na nekaterih tekmah zablestel vratar Miljan Vujović, kar je potrdil tudi na zadnji tekmi v Ormožu. "V ponedeljek sem spremljal tekmo Veszprema v državnem prvenstvu. V prvem polčasu je prejel le štiri zadetke, na koncu pa zgolj enajst proti Balatonfüredu, ki je pred kratkim izgubil proti trebanjskemu Trimu za gol v Evropski ligi. Veszpremu ne smemo dovoliti, da nas premaga, še preden stopimo na igrišče. Na tej tekmi lahko nastopimo sproščeno in prikažemo dobro predstavo ter dvignemo našo pripravljenost pred naslednjimi zahtevnimi in veliko usodnejšimi obračuni," je dejal črnogorski vratar v dresu Celja Pivovarne Laško.

Veszprem (na fotografiji švedski krožni napadalec Andreas Nilsson) je Ligo prvakov odprl s tremi zmagami nad Nantesom, Zagrebom in Motorjem iz Zaporožja.  Foto: EPA
Veszprem (na fotografiji švedski krožni napadalec Andreas Nilsson) je Ligo prvakov odprl s tremi zmagami nad Nantesom, Zagrebom in Motorjem iz Zaporožja. Foto: EPA

Celjani na 14 tekmah z Veszpremom zmagali le enkrat
Celjska zasedba je doslej odigrala že 14 tekem z Veszpremom, njena statistika pa je izjemno slaba. Na njih je dosegla le eno zmago in en neodločen izid (obakrat v letu 2007), vse druge medsebojne obračune pa je izgubila. Za Veszprem nastopajo sami imenitni rokometaši. Poleg Blagotinška in Marguča so tam tudi Danec Rasmus Lauge, Norvežan Kent Robin Tonnesen, Francoz Kentin Mahe, Španca Rodrigo Corrales in Jorge Maqueda, Hrvat Manuel Štrlek, Šved Andreas Nilsson ter številni drugi.

Veszprem petkrat izgubil v finalu Lige prvakov
Madžarska ekipa kljub svojemu zvezdniškemu sijaju doslej še ni stopila na evropski vrh tako kot celjska v letu 2004. Veszprem se je kar petkrat prebil v veliki finale Lige prvakov, vedno pa ostal praznih rok, nazadnje v sezoni 2018/19, ko je na zaključnem turnirju v Kölnu izgubil proti makedonskemu Vardarju iz Skopja.

ROKOMET (M)

LIGA PRVAKOV

4. KROG, skupina B

Sreda ob 18.45:
VESZPREM - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

KIEL - MOTOR ZAPOROŽJE

AALBORG - NANTES

Ob 20.45:
BARCELONA - ZAGREB

Vrstni red: Barcelona, Veszprem in Aalborg po 6, Kiel 4, Nantes 2, Celje, Zaporožje in Zagreb 0 točk.

4. KROG, skupina A

Sreda:
KIELCE - MEŠKOV BREST

Četrtek:
PSG - ELVERUM

PORTO - PICK SZEGED

VARDAR - FLENSBURG

Vrstni red: Flensburg 6, Meškov in Meškov po 4, Elverum in Porto po 2, Pick Szeged, PSG, Vardar brez točk.