Celje je z gostovanjem zvezdniške zasedbe na čelu z Norvežanom Sanderjem Sagosenom, Hrvatom Domagojem Duvnjakom, Dancem Magnusom Landinom in slovenskim reprezentantom Miho Zarabcem znova praznovalo rokometni praznik. Foto: www.alesfevzer.com
Celje je z gostovanjem zvezdniške zasedbe na čelu z Norvežanom Sanderjem Sagosenom, Hrvatom Domagojem Duvnjakom, Dancem Magnusom Landinom in slovenskim reprezentantom Miho Zarabcem znova praznovalo rokometni praznik. Foto: www.alesfevzer.com

Celjane je prvič po marčevskem izbruhu pandemije koronavirusne bolezni 19 na tribunah spodbujalo 350 gledalcev. Slovenski prvaki so udarno začeli tekmo. V vratih je bil zanesljiv Miljan Vujović, zato so Celjani v hitrih protinapadih in polprotinapadih zadevali z vseh položajev. Razlika je naraščala na 5:0 in 6:1, kar je Nemce prisililo v minuto odmora.

Nemški prvaki so nato strnili svoje vrste, zadetki pa so omogočili postavljanje trdne obrambe, za katero slovenski prvaki enostavno niso našli rešitve. Še pred polovico prvega dela so Nemci z delnim izidom 6:0 povedli.

Marguč: 55 minut nismo bili na nivoju za zmago proti Kielu

Nasveti Tomaža Ocvirka niso pomagali. Gostje so ušli na +4 (8:12). Nemška obramba enostavno ni dopuščala preboja prek sredine, kar kaže na igralsko kakovost, a tudi na dobro taktično pripravo. V končnici prvega dela pa so si v vrstah THW Kiela sledile izključitve, kar so Celjani vendarle izkoristili, da so vsaj malo znižali razliko.

Celjani se niso predali in na začetku drugega dela vendarle našli tudi recept za igro v napadu. Kiel pa je še naprej dokazoval, da tudi letos sodi v ožji krog favoritov za naslov prvaka. Prednost je počasi narasla na osem golov, nato pa je celjska igra izgubila svoj čar.

Tik pred koncem je razlika narasla celo na 12 zadetkov, med najzaslužnejšimi, da ni bila še višja, pa je bil zelo razpoloženi Vujović. S štirimi goli je bil v celjski vrsti najučinkovitejši Kristjan Horžen, Hendrik Pekeler jih je na nasprotni strani dosegel šest. V naslednjem krogu Celjane 14. oktobra čaka težko gostovanje v Veszpremu.

Ocvirk: Kot da bi se ustrašili prednosti
"Čestitke Kielu za zasluženo zmago. Tekmo smo odlično odprli, igrali izjemno, povedli, potem pa se nerazumljivo ustavili. Kot bi se ustrašili prednosti, ki smo si jo priigrali. Pred tem smo se borili, igrali zavzeto, hitro, potem pa tega ni bilo več. Ni bilo prave energije, Kiel pa je to izkoristil. V zaključku tekme smo prednost ponudili mladim, saj smo morali ob visokem zaostanku varčevati z močmi, ker nas v nedeljo čaka pomembna tekma domačega prvenstva,"
je po tekmi dejal trener pivovarjev Tomaž Ocvirk.

Jicha: Prvih pet minut smo spali
"Prvih pet minut smo spali, Celje je igralo zelo dobro in pomembno je, da smo ostali mirni, koncentrirani. Moram čestitati igralcem, prav tako za njihovo igro v preostalem delu tekme, saj smo igrali zelo dobro. Nekaj popravkov se najde, a moram biti zadovoljen in vesel dveh točk," pa je ocenil trener Kiela Filip Jicha.


LIGA PRVAKOV
3. KROG, skupina B

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - KIEL
24:35 (13:16)

Celje Pivovarna Laško: Vujović, Cvetko 1, Dragašević 1 (0), Grošelj, Horžen 4, Ivić, Kljun, Kodrin 1, Leban 3, Marguč 1, Mazej 2, Mlakar 3, Načinović 1, Novak 2 (1), Poteko 1, Šarac 2.

Kiel: Quenstedt, Dahmke 3, Duvnjak 4, Ehrig, Ekberg 5 (1), Horak, Landin, Pekeler 6, Reinkind 3, Saggau, Sagosen 4, Wager 1, Weinhold 3, Wiencek 4, Zarabec 2.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2/1, THW Kiel 2/1

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4 minute, THW Kiel 10.
Rdeči karton: Horak (28.).

NANTES - BARCELONA 27:35 (15:18)

ZAGREB - AALBORG 26:27 (15:12)

MOTOR ZAPOROŽJE - VESZPREM 34:37 (18.17)

Vrstni red: Barcelona, Veszprem in Aaborg po 6, Kiel 4, Nantes 2, Celje, Zaporožje in Zagreb 0 točk.


Skupina A:
MEŠKOV BREST - PSG 32:31 (19:14)

FLENSBURG - PORTO 36:29 (15:15)

ELVERUM - KIELCE 22:31 (11:18)

Preloženo:
PICK SZEGED - VARDAR
Vrstni red: Flensburg 6, Meškov in Meškov po 4, Elverum in Porto po 2, Pick Szeged, PSG, Vardar brez točk.