Prvi strelec Celjanov je bil na domačem dvoboju z Veszpremom Luka Žvižej. Foto: www.alesfevzer.com
Prvi strelec Celjanov je bil na domačem dvoboju z Veszpremom Luka Žvižej. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so na prvem obračunu z Rostovom klonile s 35:25. Foto: www.alesfevzer.com
Velenjčani so v zadnjem obdobju - pod vodstvom novega direktorja Mateja Avanza - s številnimi akcijami na igrišču in zunaj njega predramili zaspano rokometno sceno v Šaleški dolini. Foto: www.alesfevzer.com
Mariborčane povratna tekma v Bukarešti čaka v nedeljo, 29. novembra. Foto: Maribor Branik

EHF.

Slab teden dni po obračunu v Zlatorogu, ki so ga gostje dobili s 30:27, se pivovarji odpravljajo v Veszprem, kjer bo tekma v soboto ob 16.00. Nekateri so to imenovali misija nemogoče, vendar se Celjani ne predajajo. Madžarski prvaki si v želji po prvem mestu v skupini, ki neposredno vodi v četrtfinale, praktično ne smejo več privoščiti izgube točk. "Skozi celotno srečanje moramo odigrati maksimalno osredotočeno, trezno in brez nepotrebnih napak. Na njihovo resnično zahtevno obrambno postavitev 6:0 moramo odigrati raznovrstno, jih poizkušati raztegniti in nato iskati luknje v njej, ki bi nam prinesle zadetke. Priložnosti bo treba ustvarjati eno za drugo, igrati kolektivno, poleg tega pa se izjemno hitro vračati ter skrbeti, da gostitelji ne bi mogli zadihati s polnimi pljuči. Oni bodo gotovo ponovno igrali zelo preudarno, šahovsko v napadu, na kar moramo odgovoriti maksimalno agresivno. Če nam bo to uspelo, potem nam bo uspel tudi kakšen protinapad in lahki zadetki, to pa je recept, ki si ga želim, in videli bomo, kako bomo pri izvajanju tega uspešni," je pred težkim gostovanjem povedal celjski trener Branko Tamše.

"Vsekakor v Veszprem ne odhajamo z belo zastavo. Domači se bodo morali še enkrat potruditi za zmago, mi pa jih bomo seveda poizkušali presenetiti. Najprej nas čaka analiza nedeljskega obračuna in iz te tekme moramo črpati dobre stvari ter popraviti, kar smo delali napačno. Mislim, da lahko z borbeno predstavo ponovimo tiste zadnje minute, ko so dosegali hitre in lahke zadetke, pogoj za to pa je seveda dobra obramba. Na tej tekmi bomo prikrajšani še za Žigo, kar pomeni, da bom verjetno tudi sam kaj zaigral na zunanjem položaju. Tega sem vajen iz reprezentance, pri nas pa se zaradi tega sistem ne bo veliko menjal, morda pridobimo malo na hitrosti, saj smo v tem primeru še nižja ekipa. Kaj bo to prineslo, pa bomo videli na sobotni tekmi," je dodal Tamše, ki zaradi poškodbe ne bo mogel računati na Žigo Mlakarja. Na položaj desnega zunanjega se bo občasno moral preseliti tudi Blaž Janc.

V Stožice prihaja ruski Rostov Don
Krimovke se bodo od najmočnejšega tekmovanja stare celine poslovile v Stožicah, kjer bodo gostile močno rusko ekipo Rostov Don. Srečanje bo v petek ob 18.00. V petih tekmah so Ljubljančanke še brez zmage. "Po rezultatski plati nismo tako uspešni, kot smo bili v preteklih sezonah, se pa velika mera našega uspeha meri v dejstvu, da smo vzporedno skrbeli za razvoj velikega števila naših mladih rokometašic. V tej sezoni smo v Ligi prvakinj nastopali z igralkami, ki nimajo izkušenj za tako visoko raven mednarodnega tekmovanja, navkljub temu pa so pokazale napredek, kar je bil eden izmed naših ciljev za to sezono. Trdno sem prepričana, da se bodo naše mlade igralke še naprej kakovostno razvijale, po rezultatski plati pa bo Krim še bolj uspešen na mednarodni sceni," je dejala Marta Bon, ki bo s svojimi varovankami tekmovanje nadaljevala v pokalu pokalnih zmagovalk.

Velenjčani za skupinski del tekmovanja
Rokometaši velenjskega Gorenja so se v pretkli sezoni uvrstili na sklepni turnir četverice v evropskem pokalu EHF, v tej sezoni pa se bodo v tretjem krogu pomerili z danskim Holstebrojem, s katerim so se v tem tekmovanju pomerili lani v četrtfinalu. Prva tekma bo v Rdeči dvorani v nedeljo ob 17.00. "Naš cilj je jasen, želimo se uvrstiti v skupinski del pokala EHF. To ne bo lahko, saj je danska ekipa kljub nekaterim kadrovskim spremembam zelo kakovostna. Tvis Holstebro je slavil na vseh svojih zadnjih petih tekmah, tako da bo nedeljska tekma za nas zelo zahtevna. Ne igra se samo 60, ampak 120 minut. 'Prvi polčas' v Velenju bo za nas zelo pomemben, ne bo pa to tudi končni rezultat. Vsem v klubu je jasno, da želimo v skupinski del tekmovanja, to bomo tudi poskušali doseči," je napovedal Gregor Cvijić.

Mariborčani po zmago na obeh tekmah
Rokometaši mariborskega Branika so slabo odprli sezono in nanizali nekaj nepričakovanih porazov, v zadnjem mesecu pa so močno dvignili svojo igro, med drugim ugnali državne prvake iz Celja, konec tega tedna pa jih čaka prva tekma evropskega pokala EHF z romunskim Dinamom iz Bukarešte. Sobotna tekma v dvorani Tabor se bo začela ob 19.30. "Pred nami je novo tekmovanje in nova preizkušnja. Težko je reči, kako se bomo odzvali. Mi se bomo vsekakor temeljito pripravili in naskakovali zmagi na obeh tekmah. Na domači tekmi ne bomo igrali na rezultat in ga nato branili v Romuniji, saj se v tem primeru zadeve po navadi ne končajo dobro. Menim, da imamo dovolj kakovostno moštvo tudi za tekmo v gosteh. Dinamo je izkušena ekipa, sestavljena iz domačih igralcev in kar nekaj igralcev iz tujine. Moje mnenje je, da imamo prednost v mladosti, večji hitrosti in uigranosti. Našo igro bomo gradili na dobri obrambi, hitrih nasprotnih protinapadih in visokem ritmu igre skozi vse srečanje," je povedal trener Slavko Ivezič.


Liga prvakov, 8. krog, skupina A, sobota ob 16.00:
VESZPREM - CELJE PL

BEŠIKTAŠ - WISLA PLOCK

ZAGREB - FLENSBURG

PSG - KIEL

PSG 12, Flensburg 10, Veszprem 9, Kiel 8, Zagreb 6, Wisla 5, Celje, Bešiktaš 2


Liga prvakinj, 6. krog, skupina A, petek ob 18.00:
KRIM MERCATOR - ROSTOV

Sobota ob 18.30:

LARVIK - BAIA MARE

Rostov 10, Larvik 6, Baia Mare 4, Krim Mercator 0.


Pokal EHF, pari 3. kroga:
GORENJE VELENJE - TVIS HOLSTEBRO

MARIBOR BRANIK - DINAMO BUKAREŠTA

Prve tekme bodo na sporedu 21. in 22., povratne 28. in 29. novembra, zmagovalci pa se bodo uvrstili v skupinski del pokala EHF.