Celjani so prejeli pokal in medalje za naslov državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so prejeli pokal in medalje za naslov državnega prvaka. Foto: www.alesfevzer.com

Odličja za naslov državnih prvakov sta igralcem in strokovnemu štabu podelila predsednik kluba Jernej Smisl in generalni sekretar Rokometne zveze Slovenije Goran Cvijič, ki je ob tem podal nekaj informacij o pričakovanjih za prihodnjo sezono. Veliko je odvisno od razmer, ki bodo vladale v septembru, še več informacij pa bo na voljo po današnji seji združenja prvoligašev, ko bo padla odločitev o začetku nove sezone 2020/21.

"Čestitke fantom za osvojeno 24. državno krono. Zasluženo se veselimo tega naslova v sezoni, ki je bila drugačna od drugih. Igralcem želim, da se v prihodnjem mesecu odpočijejo in pripravijo na prihodnjo sezono. Verjamemo, da bomo v petek prejeli dobro novico iz avstrijske prestolnice, da smo med šestnajstimi klubi, ki bodo nastopali v prenovljeni Ligi prvakov," je dejal Smisl.

"Za nami je drugačna sezona, tudi za vse nas športnike, polna drugačnih izzivov. A vsi v ekipi smo se odzvali zelo dobro, delali in trenirali v času, ko smo morali biti doma, v zaključku pa končno tudi kot ekipa. Ob tem bi se zahvalil vsem, ki nam stojijo ob strani, našim zvestim navijačem Florijanom, vodstvu kluba, pisarni in pokroviteljem, s katerimi lahko gradimo te uspehe," je dejal celjski kapetan David Razgor.

Trener Tomaž Ocvirk v 21 krogih ni okusil grenkobe poraza, Celjani so le enkrat remitzirali. Foto: www.alesfevzer.com
Trener Tomaž Ocvirk v 21 krogih ni okusil grenkobe poraza, Celjani so le enkrat remitzirali. Foto: www.alesfevzer.com

Za kapetanom so medalje prejeli tudi vsi drugi igralci, ki so pred sezono osvojili superpokal, hkrati so bili na odlični poti v Pokalu Slovenije in se uvrstili v osmino finala Lige prvakov, obe tekmovanji je prekinila kriza. Medalje so prejeli David Razgor, Tobias Cvetko, Filip Rakita, Tim Cokan, Gal Marguč, Josip Šarac, Matic Grošelj, Vid Poteko, Miljan Vujović, Stefan Žabić, Klemen Ferlin, Diogo Silvo, Tilen Kodrin, Kristjan Horžen, Jan Grebenc, Tadej Kljun, Domen Makuc, Patrik Leban in Domen Novak. Medalje bo prejelo še nekaj mladih igralcev, ki so prav tako nastopali na tekmah med sezono. Poleg igralcev so medalje seveda dobili tudi člani strokovnega dela ekipe, to so Tomaž Ocvirk, Klemen Luzar, Luka Žvižej, Aleš Anžič, Gorazd Žužek, Natalija Mrevlje, Primož Pori, Saša Djurić, Nejc Ajdnik in Andrej Feldin.

V petek odločitev o nastopu v Ligi prvakov
Celjski rokometaši nestrpno čakajo petkovo odločitev EHF-a o njihovem morebitnem nastopu v prenovljeni Ligi prvakov. V elitno tekmovanje so že uvrščeni Barcelona, PSG, Kiel, Flensburg, Veszprem, Vardar Skopje, Vive Kielce, Porto, Zagreb in Aalborg, za šest prostih mest pa se poleg celjske ekipe potegujejo še Meškov Brest, Ademar Leon, Wisla Plock, Dinamo Bukarešta, Kadetten Schaffhausen, Bešiktaš, Elverum, Nantes, Pick Szeged, Eurofarm Pelister, Gudme, Sporting Lizbona in Motor Zaporožje.

Ferlin in Silva odhajata, prišla Načinović in Mazej
Celjsko zasedbo po tej sezoni zapuščata slovenski reprezentančni vratar Klemen Ferlin in portugalski zunanji igralec Diogo Silva. Ferlin bo oblekel dres nemškega Erlangena, Silva pa se je vrnil v domovino. V mesto ob Savinji prihaja nekaj mladih in nadarjenih igralcev, kot sta hrvaški krožni napadalec Veron Načinović in krilni igralec Tadej Mazej.

Celjski rokometaši na zadnjem treningu prejeli pokal in medalje