Sebastjan Skube je motor celjske ekipe. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sebastjan Skube je motor celjske ekipe. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pri Veszpremu brani Mirko Alilović, ki je eno sezono stal tudi med vratnicama Celja. Foto: EPA

Zasedba iz mesta ob Savinji je v uvodnih štirih krogih in pred skoraj enomesečnim premorom premagala ruski Sankt Peterburg in ukrajinski Motor iz Zaporožja, klonila pa s hrvaškim Zagrebom in nemškim Rhein-Neckar Löwnom. Konec tega in prihodnjega tedna se bo dvakrat pomerila z imenitno zasedbo madžarskega prvaka, ki ima na svojem računu štiri zmage iz štirih dvobojev.

"Veszprema ni treba posebej predstavljati. Gre za ekipo, ki se spogleduje s končno zmago v ligi prvakov. Madžari so v minulih letih investirali veliko denarja v ekipo, temu primerne so tudi njihove ambicije," je na začetku dejal celjski trener Vladan Matić in dodal: "Za naš morebiten uspeh se morajo na pravo mesto postaviti številne zadeve, kar je pred kratkim dokazal Szeged. Udarni mož Veszprema Laszlo Nagy je imel na tej tekmi slab dan, Szeged pa je to s pridom izkoristil. Iluzorno je pričakovati, da se bo to zgodilo tudi na nedeljskem dvoboju v Celju. Mi moramo ponoviti obrambo, ki smo jo igrali na zadnji tekmi, v napadu pa narediti čim manj napak in prikazati pametno predstavo. Na tej tekmi nimamo česa izgubiti, saj nihče ne pričakuje zmage. A lahko dobimo zelo veliko, zato moramo tekmo odigrati sproščeno, brez pritiska, na igrišču pa dati vse od sebe in iti na zmago."

V celjski igri so škarje in platno v rokah slovenskega reprezentanta Sebastiana Skubeta, ki je pred mikavnim nedeljskim obračunom dejal: "Igrati moramo vrhunsko obrambo, le v tem primeru lahko dosežemo tako imenovane lahke zadetke. Mislim, da bomo imeli na postavljeno obrambo več preglavic, saj je njihova obramba čvrsta in zelo visoka, za njo pa sta dva zelo dobra vratarja Nandor Fazekas in Mirko Alilović. Čeprav bodo imeli Madžari številčno podporo na tribunah, bi lahko bili gledalci tisti, ki bi nas na igrišču ponesli, kot so nas na lanski tekmi s Kielom in Hamburgom."

5. krog, skupina A, nedelja ob 20.00:
CELJE P. LAŠKO - VESZPREM

RHEIN-NECKAR LÖWEN - CROATIA ZAGREB
34:26 (21:11)

Nedelja:
MOTOR ZAPOROŽJE - ST. PETERBURG

Veszprem 8, Rhein-Neckar 5, Croatia in Celje PL po 4, Motor 3, St. Peterburg 0 točk.

Skupina B, sobota:
PORTO - WISLA PLOCK
Nedelja:
KOLDING - VIVE KIELCE
DUNKERQUE - KIEL

Kielce 8, Kolding in Kiel 6, Wisla in Porto 2, Dunkerque 0 točk.

Skupina C:
DINAMO MINSK - BARCELONA
25:35 (15:16)

METALURG - VARDAR SKOPJE
22:27 (9:14)

Nedelja:
THÜN - PSG

Barcelona 9, Metalurg in Vardar po 6, Dinamo Minsk po 4, PSG 3, Thün 0 točk.

Skupina D, sobota:
HAMBURG - FLENSBURG
Ob 19.00:
LA RIOJA - GORENJE VELENJE
Nedelja:
DROTT HALMSTAD - AALBORG

Hamburg 8, Flensburg 6, Aalborg 4, Gorenje in La Rioja 2, Halmstad 1.