Rokometaše Celja Pivovarne Laško (na fotografiji Patrik Leban) po porazu v Barceloni čaka še en težak, zvezdniški nasprotnik. Foto: EPA
Rokometaše Celja Pivovarne Laško (na fotografiji Patrik Leban) po porazu v Barceloni čaka še en težak, zvezdniški nasprotnik. Foto: EPA

21-kratni nemški prvaki prihajajo v Zlatorog kot favoriti, a Celjanom bo tudi zaradi približno 350 gledalcev, ki bodo lahko na tribunah celjskega rokometnega hrama, lažje.

Slovenski reprezentant Miha Zarabec med tekmo prvega kroga v Zagrebu, kjer je Kiel zmagal z 31:21. Zarabec je dosegel dva gola. Foto: EPA
Slovenski reprezentant Miha Zarabec med tekmo prvega kroga v Zagrebu, kjer je Kiel zmagal z 31:21. Zarabec je dosegel dva gola. Foto: EPA

Kiel v zmagah vodi s 6:3
Moštvi sta se do zdaj v Ligi prvakov srečali desetkrat, nazadnje novembra 2017, ko so najprej pivovarji slavili v Kielu (29:26), teden dni pozneje pa so jim Nemci vrnili s sporno zmago v Zlatorogu (28:27), potem ko so odločilni zadetek zabili po izteku igralnega časa. Kiel v zmagah na medsebojnih tekmah vodi s 6:3, eno srečanje se je končalo z remijem.

V soboto do superpokala, v Ligi prvakov poraz z Nantesom
Kiel, ki ga vodi češka legenda Filip Jicha, je v soboto v nemškem superpokalu premagal Flensburg z 28:24. Najnovejša okrepitev in norveški zvezdnik Sander Sagosen je dosegel sedem golov, enako tudi Šved Niclas Ekberg. Kiel je sicer v drugem krogu Lige prvakov doma izgubil z Nantesom (27:35).

Ocvirk: Igrati moramo na robu svojih zmožnosti
"Danes začenjamo prave priprave na tekmeca. Za nami sta namreč tekma v Dobovi, pred tem pa gostovanje v Barceloni in igralcem smo morali nameniti en dan počitka. O Kielu ne gre izgubljati preveč besed, gre za odlično ekipo, ki so jo s Sagosenom še močno okrepili. Prav tako nas ne sme zavesti rezultat proti Nantesu, saj vemo, da v takšnih situacijah dajejo prednost nemškemu prvenstvu oziroma v tem primeru superpokalu s Flensburgom, ki so ga nato zanesljivo dobili. Naša naloga je, da tekmo odpremo drugače kot zadnjo v Barceloni, torej brez strahospoštovanja, temveč zgolj spoštovanja nasprotnika, ki pa ga želimo poizkušati premagati. Doma kažemo drugačen obraz, sploh zdaj, ko smo izvedeli, da bomo imeli podporo nekaj navijačev. Prikazati moramo maksimum, igrati na robu svojih zmožnosti, lepa popotnica nam je tekma v Dobovi, ko je bilo igralce užitek spremljati na igrišču. Bili so igrivi, gibljivi in to si želimo tudi v Ligi prvakov. Se pa seveda zavedamo druge ravni in paziti moramo predvsem izgubljene žoge, ki jih imamo preveč. Kiel igra tudi agresivno, globoko obrambo 3–2–1, kjer bosta potrpežljivost in zanesljivost še toliko pomembnejši,"
pravi trener pivovarjev Tomaž Ocvirk.

Krimovke se vračajo na trening

Rokometašice Krima Mercatorja bodo po desetdnevni karanteni, ki je bila odrejena, ker je bila ena oseba iz delegacije slovenskih rokometnih prvakinj ob vračanju z gostovanja v Rusiji okužena z novim koronavirusom, v sredo opravile prvi skupni trening in začele priprave na tekmice v naslednjih tednih.

Mlakar: Vzdušje v ekipi je izjemno
Podobno razmišlja tudi Žiga Mlakar, za katerega bo v Ligi prvakov to prva tekma po vrnitvi v celjski dres. "Super se počutim po vrnitvi, vzdušje v ekipi je izjemno in v takšnem okolju se hitro privadiš na spremembe. Potrebujem še nekaj časa, da osvojim vse novosti v ekipi. Ampak proti Kielu bomo morali na polno. Z njimi smo že večkrat igrali, bili uspešni, seveda pa tudi izgubili. Gre za ekipo, ki ima visoke, vedno najvišje cilje. Imajo odlične igralce, ki so željni uspehov. Mi moramo predvsem v tekmo vstopiti motivirani in fokusirani, da poizkušamo uresničiti to, kar treniramo in kar se dogovorimo. Seveda si vsi želimo zmage, a to moramo doseči na igrišču," pa je napovedal Mlakar.

Srečanje v Zlatorogu se bo v četrtek začelo ob 20.45.

ROKOMET (M)

LIGA PRVAKOV

3. KROG, skupina B

Četrtek ob 20.45:

CELJE PIVOVARNA LAŠKO – KIEL

MOTOR ZAPOROŽJE – VESZPREM

Sreda:

NANTES – BARCELONA

ZAGREB – AALBORG

Vrstni red: Barcelona, Veszprem in Aalborg po 4, Nantes in Kiel po 2, Celje, Motor, Zagreb 0 točk.

3. KROG, skupina A

Sreda:

MEŠKOV BREST – PSG

FLENSBURG – PORTO

Četrtek:
PICK SZEGED – VARDAR

ELVERUM – KIELCE

Vrstni red: Flensburg 4, Kielce, Elverum, Porto, Meškov po 2, Pick Szeged, PSG, Vardar brez točk.