Španska zasedba je v tej sezoni še močnejša, imenitnemu igralskemu kadru, za Barcelono od leta 2017 nastopa tudi slovenski reprezentant Jure Dolenec, sta se pridružila tudi njegova rojaka Blaž Janc in Domen Makuc, ki je še v lanski sezoni igral za pivovarje.

Celjane po uvodnem domačem porazu (29:31) proti Aalborgu čaka bržkone najtežja tekma v sezoni – gostovanje pri devetkratnem evropskem prvaku Barceloni. Foto: www.alesfevzer.com
Celjane po uvodnem domačem porazu (29:31) proti Aalborgu čaka bržkone najtežja tekma v sezoni – gostovanje pri devetkratnem evropskem prvaku Barceloni. Foto: www.alesfevzer.com

Zato je prva želja pivovarjev, da se izognejo ponovitvi lanskega scenarija."V Barcelono potujemo sproščeno. Želimo se pokazati v boljši luči kot lani, ko je na rezultat vplivalo še nekaj drugih dejavnikov. Ogledali smo si tekmo Barcelone v Zaporožju, kjer ni bila na svoji ravni. Pričakujem, da bodo Katalonci bled vtis skušali popraviti na četrtkovi tekmi proti nam," je uvodoma dejal trener Celjanov Tomaž Ocvirk.

Ocvirk: Gostiteljem ne smemo dopustiti, da nas pretečejo
"Mi se v tem uvodu še lovimo v formi, kar nekaj zelo pomembnih igralcev je zunaj nje. Na bližnji tekmi ne bo rezultatskega pritiska, gostiteljem pa nikakor ne smemo dopustiti, da nas pretečejo. Njihova obramba je gibljiva, agresivna in ne smemo zapravljati žog, tehnične napake moramo tako zmanjšati na minimum in onemogočati njihovo hitro igro. Vsak, ki bo stopil na igrišče, mora pokazati svoj maksimum, morda pa bo tekma tudi priložnost, da se tudi tu pokaže kateri od mlajših igralcev,"
je še dodal Ocvirk.

Rokometaši Barcelone so v prvem krogu s 30:25 zmagali v Zaporožju. Foto: EPA
Rokometaši Barcelone so v prvem krogu s 30:25 zmagali v Zaporožju. Foto: EPA

Kljun: Veselim se snidenja z Domnom
Na uvodni tekmi proti Aalborgu se je s šestimi goli izkazal Tadej Kljun, ki bo odigral prvo tekmo v Barceloni. "Priprave na Barcelono potekajo enako kot na vse druge – na polno in z željo po zmagi. Zavedamo se, da gre za močno ekipo, enega prvih favoritov tega tekmovanja in da bomo morali pokazati še precej več, kot smo do zdaj. A to smo sposobni, smo super 'klapa' in prepričan sem, da to kažemo tudi na igrišču," je uvodoma dejal Kljun. "Zame bo to prva tekma v Barceloni, vsekakor je to poseben občutek, saj je Celje s to ekipo že imelo velike bitke. Čutim spoštovanje, veselim se snidenja z Domnom, s katerim sva bila skupaj od malega, in gotovo bo tekma tudi zaradi tega nekaj posebnega. Seveda pa v prvi vrsti upam, da se bomo izkazali in da bomo iz tekme v tekmo napredovali," je dodal Primorec na položaju zunanjega igralca.

Katalonci lahko v pol leta osvojijo dve Ligi prvakov
Katalonci so po mnenju številnih rokometnih strokovnjakov glavni favoriti za končno zmagoslavje na decembrskem sklepnem turnirju Lige prvakov v Kölnu za sezono 2019/20, a tudi za končno zmago v sezoni 2020/21. Največji zvezdniki katalonske ekipe so Hrvat Luka Cindrić, Islandec Aron Palmarsson, Francozi Dika Mem, Timothey N'guessan in Cedric Sorhaindo, Španca Raul Entrerrios in Perez de Vargas, poleg treh Slovencev pa so v ekipi še Danec Kevin Moeller, Brazilec Thiagus Petrus, domača krilna igralca Aitor Arino Bengoechea in Aleix Gomez Abello.

Testiranje na novi koronavirus v torek in četrtek
Celjani se pred tekmo spopadajo tudi z logističnimi težavami, ki nastanejo zaradi potovanja v času epidemije novega koronavirusa. Na lastne stroške se testirajo enkrat tedensko, v torek pa bodo opravili obvezno testiranje. Nato se bodo testirali še enkrat v četrtek pred tekmo v Barceloni. Le v tem primeru se bodo lahko v petek vrnili v Slovenijo, saj je Španija na rdečem seznamu in potreben je 48-urni negativen test.

ROKOMET

LIGA PRVAKOV

2. KROG

Skupina B

Sreda ob 18.45:
AALBORG - MOTOR ZAPOROŽJE

Četrtek ob 18.45:
KIEL - NANTES

VESZPREM - ZAGREB

Ob 20.45:
BARCELONA - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Vrstni red: Kiel, Barcelona, Veszprem in Aalborg 2, Celje, Nantes, Motor, Zagreb 0 točk.

Skupina A

Sreda ob 18.45:
KIELCE - PICK SZEGED

Ob 20.45:
PORTO - MEŠKOV BREST

PSG - FLENSBURG

Preloženo:
VARDAR - ELVERUM

Vrstni red: Elverum, Meškov in Flensburg 2, Pick Szeged, PSG, Kielce, Porto in Vardar brez točk.