Celjani so na začetku oktobra na domačem parketu izgubili proti Atleticu z 28:22. Foto: Aleš Fevžer
Celjani so na začetku oktobra na domačem parketu izgubili proti Atleticu z 28:22. Foto: Aleš Fevžer

Celjani, ki imajo nekaj težav s poškodbami, se pred potjo v špansko prestolnico ne predajajo. "Vzdušje je dobro, imamo nekaj težav s poškodbami, predvsem na desnem krilu. Mlakar zagotovo ne bo odšel v Madrid, Zelenović si je na včerajšnji tekmi proti Ribnici malce poškodoval roko, vendar verjetno bo potoval. Potem pa še tiste stalne poškodbe, Perič, Žuran, Potočnik ... Ampak zdaj 'jamrat' ne moremo, gremo v Madrid, tudi oni imajo svoje težave. Sigurno se ne gremo tja predat, doma smo pokazali, predvsem v prvem polčasu, da lahko z njimi igramo. Mogoče nam je doma manjkal kakšen strel z razdalje, mislim, da je tudi Borut Mačkovšek v boljši formi, kot je bil takrat. Če se nam 'poklopi' par stvari, se lahko nadejamo ugodnega rezultata," je optimističen Gašper Marguč.

Istega mnenja je tudi izkušeni Luka Žvižej: "Po reprezentančnem premoru smo se spet zbrali, odigrali že dve tekmi. Mislim, da se počasi vračamo tja, kjer smo končali. Kar se tiče tekme v nedeljo, mislim, da lahko gremo polni pričakovanja. Naš cilj je odigrati tekmo po najboljših močeh. Če se bo ponudila priložnost, da v Madridu iztržimo dober rezultat, jo bomo zagotovo zagrabili. Ne gremo tja z belo zastavo, ampak gremo tekmo dobit."

V primeru zmage celjskih rokometašev bi se na tretjem mestu izenačili z Atleticom po številu točk. Če se iz Španije vrnejo brez točk, si bodo mesto v drugem delu Lige prvakov skušali zagotoviti prihodnji konec tedna, ko bodo gostili romunsko Constanto. Tam bo zmaga nujna, če se hočejo uvrstiti v osmino finala.

Skupina B, nedelja ob 18.00:
ATLETICO MADRID - CELJE P. L.
SÄVEHOF - KIEL sobota
VESZPREM - CONSTANTA sobota

Veszprem 14, Kiel 10, Atletico 6, Celje, Sävehof in Constanta po 4 točke.

Skupina C, sobota ob 16.30:
GORENJE - METALURG
VIVE KIELCE - ST. PETERSBURG sobota
CHAMBERY - SILKEBORG nedelja

Kielce 14, Metalurg in Gorenje 10, Silkeborg 6, St. Petersburg 2, Chambery 0 točk.