Celjani so dobili atraktivno skupino. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so dobili atraktivno skupino. Foto: www.alesfevzer.com

V skupini B so še danski Aalborg, francoski Nantes, Motor Zaporožje iz Ukrajine in Zagreb.

V skupini A bodo igrali Vardar iz Skopja, Paris SG, poljske Kielce, Porto, madžarski Pick Szeged, beloruski Brest Meškov, norveški Elverum in Flensburg iz Nemčije.

Neposredno v četrtfinale se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi iz obeh skupin. Ekipe od tretjega do šestega mesta bodo igrale v osmini finala. Dve najslabši ekipi iz vsake skupine bosta končali s tekmovanjem.

"Že pred žrebom smo vedeli, da nas čakajo zahtevni tekmeci. Naša filozofija je znana. Prisegamo na delo, trening in garanje, ki edino prinaša rezultate, kar smo videli že v minuli sezoni. Seveda si želimo uvrstitve v izločilne boje, za katere smo bili letos zaradi korone prikrajšani, a se zavedamo, da nas čaka še težje delo kot v prejšnji sezoni. Sposobni smo premagati tudi kakšnega velikana, pri tem pa seveda ne smemo delati napak na tekmah s tekmeci, s katerimi se bomo borili za napredovanje. Smo leto bolj izkušeni, ogrodje ekipe je ostalo enako in to moramo izkoristiti ter nadgraditi," je dejal trener celjske ekipe Tomaž Ocvirk.

"Favoriti skupine so Barcelona, Veszprem in Kiel, močan je Nantes, prav tako Aalborg. Zaporožje je trenutno največja neznanka glede kadra, Zagreb pa bo po naših zmagah v prejšnji sezoni gotovo še dodatno motiviran. Ne bo lahkih tekem, a nikomur tudi ne bo lahko proti nam. Rad bi dejal, da so vse to ekipe, ki bodo napolnile Zlatorog," je še dodal Ocvirk.

Celjska zasedba je bila na žrebu v četrtem bobnu, v njem so bili tudi Zagreb, Elverum in Flensburg-Handewitt. V prvem bobnu so bili PSG, Vardar Skopje, Veszprem in Barcelona, v drugem Kiel, Vive Kielce, Aalborg in Porto, v tretjem pa Meškov Brest, Motor Zaporožje, Nantes in Pick Szeged.

Liga prvakov se bo pričela 13. septembra. Skupinski del bo trajal do 4. marca. Zaključni turnir četverice bo 12. in 13. junija v Kölnu.

Krimovke v skupini A
Slovenske prvakinje Krim Mercator bodo nastopale v skupini A, v kateri so še francoski Metz, ruski Rostov, norveški Kristiansand, danski Esbjerg, madžarski Cargo Rail Hungaria, romunska Bukarešta in nemški
Bietigheim.

"Na prvi pogled je morda nekoliko lažja skupina B, saj v njej igrata Borussia iz Dortmunda in CSKA Moskva, torej obe novinki v ligi prvakinj. A dejstvo je, da je iz leta v leto konkurenca močnejša, tekme pa vse bolj zahtevne. Naloga na nobenem evropskem dvoboju ni lahka, a dobro smo sestavili ekipo in verjamem, da se bomo z dobrim delom lahko kosali z vsako tekmico," je dejal trener Krima Uroš Bregar.

Tekme skupinskega dela bodo med 13. septembrom in 14. februarjem prihodnje leto. Sistem je enak kot pri moških. Zaključni turnir bo 29. in 30. maja v Budimpešti.

LIGA PRVAKOV
Skupina B:

Barcelona
Veszprem
Kiel
Aalborg
Nantes
Motor Zaporožje
Celje Pivovarna Laško
Zagreb

Skupina A:
Vardar
Paris SG
Kielce
Porto
Pick Szeged
Brest Meškov
Elverum
Flensburg

LIGA PRVAKINJ
Skupina A:
Metz
Rostov
Kristiansand
Esbjerg
Cargo Rail Hungaria
Bukarešta
Bietigheim
Krim Mercator

Skupina B:
Valcea
Györ
Budućnost
Borussia Dortmund
CSKA Moskva
Brest
Odense
Podravka