Celje Pivovarna Laško je prejela posebno povabilo EHF-a in bo igrala v najmočnejši skupini Lige prvakov. Foto: RK Celje
Celje Pivovarna Laško je prejela posebno povabilo EHF-a in bo igrala v najmočnejši skupini Lige prvakov. Foto: RK Celje

Poleg Celjanov so merila EHF za uvrstitev med najboljše izpolnili še Meškov Brest, Nantes, Pick Szeged, Elverum in Motor. Že prej pa so imeli mesta zagotovljena Barcelona, PSG, Kiel, Flensburg-Handewitt, Veszprem, Vardar Skopje, Vive Kielce, Porto, Zagreb in Aalborg.

Med 14 za 6 mest izbrali tudi Celje
Evropska rokometna zveza je kot kriterije za podelitev vabil izpostavila tradicijo in rezultate, obisk, ustrezno dvorano in marketinške aktivnosti. EHF je za vstop v elitno konkurenco v sezoni 2020/21 prejela 14 prošenj, prostih mest pa je bilo samo šest. Žreb skupinskega dela lige prvakov bo 1. julija na Dunaju.

Dve skupini po osem klubov, tekme v sredo in četrtek
V 28. izvedbi Lige prvakov bodo klubi razdeljeni v dve skupini s po osmimi ekipami. Igralna dneva bosta sreda in četrtek, žreb skupinskega dela pa bo 1. julija na Dunaju. Začetek rednega dela je predviden za 16. in 17. september.

V celjskem klubu so se na potrditev udeležbe odzvali samozavestno. Sporočili so, da so bili prepričani, da si klub, ki je tradicija tega tekmovanja (s 25 nastopi je med najbolj izkušenimi), je tudi edini evropski prvaki med 14 klubi, ki so si želeli nastopa med elito, to tudi zasluži.

Smisl: Potrdilo se je dobro delo
"Veseli in ponosni smo, da smo zraven. Potrjuje se dobro delo vseh nas in naših predhodnikov, naših navijačev in sponzorjev, ki nam stojijo ob strani. V tem trenutku, ko se spreminja format lige, prav tako se začenja novo marketinško obdobje, termini tekem, je zelo pomembno za nas, da smo zraven. Prepričan sem, da bomo z ekipo, ki se bo borila na terenu, vsaj tako močni, kot smo bili v tej sezoni. Potencial je velik, delovna vnema ogromna, verjamem, da bo Celje konkurenčno v Evropi,"
je po novici o sodelovanju v Ligi prvakov dejal predsednik kluba Jernej Smisl.

Namesto 24 klubov samo še 16
Celjani so dodali, da se že pripravljajo na nove izzive, ki jih predstavlja prenovljena oblika tekmovanja. V njej bo po novem samo 16 ekip namesto dosedanjih 24, za večino klubov bo velik izziv tudi nov igralni termin, saj bodo po novem tekme igrali med tednom in ne več ob koncih tedna.

V Celju so sprožili tudi novo navijaško akcijo. Pozvali so navijače, naj simbolično napolnijo dvorano Zlatorog, in sicer tako, da za znesek letne vstopnice zapišejo svoje ali ime podjetja na sedež v dvorani. Projekt je naravnan trajnostno, sredstva bodo namenili delovanju vseh selekcij kluba.