Ivan Slišković je dosegel šest golov. Foto: www.alesfevzer.com
Ivan Slišković je dosegel šest golov. Foto: www.alesfevzer.com
Tamše: Na večini tekem v LP smo pustili dober vtis
Dostojno slovo Celjanov od Evrope

Celjani so se v tekmi, ki ni odločala o ničemer, dolgo mučili z ruskimi prvaki, ki so v prvem polčasu vodili že s 14:10, na odmor pa odšli s +1 (15:14). To je bil še dober izid, saj med 16. in 24. minuto sploh niso dosegli gola, poleg tega pa so zastreljali še tri sedemmetrovke.

Prvo vodstvo v 44. minuti
V nadaljevanju so pivovarji zaigrali nekoliko bolje in v 44. minuti po golu Blaža Blagotinška prvič na tekmi povedli (20:19). Zasedba Branka Tamšeta je v končnici dodala še malo plina, tako da je semafor v 55. minuti kazal 27:23, s čimer je bilo vseh dvomov o zmagovalcu konec.

Ivan Slišković in Blaž Janc sta bila s po šestimi goli najboljša strelca tekme.


Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Z neko povprečno igro smo zmagali, kar je odlika dobrih ekip. Vedel sem, da nas čaka težka tekma, tako kot na prvi tekmi v Čehovu, smo odločilno razliko naredili v končnici tekme. Čehovski medvedi na tej tekmi niso imeli kaj za izgubiti, tako so tudi delovali, predvsem v prvem polčasu so nas pošteno namučili. Ko so začutili, da lahko zmagajo, so nehote zaigrali nekoliko drugače, a tudi mi smo jih z nekaterimi spremembami v to prisilili. Fantom čestitam za zmago, pot do nje ni bila lahka."

Blaž Janc, igralec Celja Pivovarne Laško: "Bilo je težko, a to smo tudi pričakovali, ruska ekipa ni 'avtsajder'. Borili smo se od prve do zadnje minute. Sprva nam ni šlo po načrtih, z našo bojevito predstavo pa smo na koncu vendarle zasluženo zmagali."


LIGA PRVAKOV
10., ZADNJI KROG

Skupina C

CELJE PL - ČEHOVSKI MEDVEDI 29:25 (14:15)

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 3, Ivić 4, Žuran 1, Janc 6 (1), Razgor, Marguč, Malus, Poteko 2, Miklavčič 3, Slišković 6, Zarabec 1, Kodrin 2, Suholežnik, Žvižej 1.

Čehovski medvedi: Grams, Pavlenko, Gruškov, Santalov, Furcev, Kovalev 5 (1), Kotov 3, Černoivanov 5, Andrejev 2, Kuretkov 1, Makarov, Dereven 3, Ostaščenko 2, Carapkin, Otrezov 1, Žitnikov 3.

Sedemmetrovke: 1/4; 1/1
Izključitve:
8 min; 12 min
RK: Dereven 42./Čehovski medvedi

RHEIN NECKAR - VARDAR 28:35 (13:20)

MONTPELLIER - VESZPREM 20:34 (9:14)

Vrstni red: Veszprem 18, Vardar 15, Rhein Neckar 12, Montpellier 8, Celje P. L. 6, Čehovski Medvedi 1.

Tamše: Na večini tekem v LP smo pustili dober vtis
Dostojno slovo Celjanov od Evrope