Foto:
Foto:
Sergej Rutenka je rešetal nemški gol.
Lars Christiansen je dosegel prve tri gole za Flensburg.
Uroš Zorman je dobil veliko udarcev.
Edvard Kokšarov se je izkazal z 10 goli.

Junaka tekme sta bila Sergej Rutenka in Edvard Kokšarov, ki sta dosegla 13 oziroma 10 zadetkov. V celjski lepotici so z izjemo samega začetka tekme domači vseskozi vodili, nekajkrat celo za osem golov. Flensburg je nato prav v končnici znižal zaostanek. Kljub temu je zmaga visoka in daje Celjanom pred povratno tekmo (sobota 14.00) velike možnosti za končni uspeh.

Rutenka nerešljiva uganka za Flensburg
Nemci so bolje začeli srečanje in z dvema zadetkoma krila Christiansena povedli z 2:0. Pred tem je Renato Vugrinec zgrešil sedemmetrovko. Prav najboljši celjski igralec je nekaj trenutkov kasneje obležal na tleh, saj je dobil močan udarec v trebuh. Gostje so še naprej nadaljevali grobo igro v obrambi, kar sta najpogosteje občutila Zorman in Rutenka. A to Belorusa ni oviralo, da ne bi že v prvih desetih minutah trikrat zatresel mreže Flensburga in bil najzaslužnejši za to, da so domači v 9. minuti prvič povedli (4:3). Gostujoči vratar Holpert za njegove "vodene izstrelke" pač ni imel rešitve.

Poleg Rutenke je bil izjemno razpoložen tudi Kokšarov, ki je v 13. minuti s tretjim zadetkom povišal vodstvo na 8:6. V začetku tekme še nervozni Celjani so v nadaljevanju igrali vse bolje, ko pa je z desetih metrov zadel Vugrinec, je semafor kazal že 12:8 (18. minuta). Gostujoči strateg je bil prisiljen vzeti minuto odmora.

Ta pa ni zmedla Kokšarova in Rutenke, ki sta vsak s svojim petim zadetkom povišala na 14:9. Gostje so bili v kotlu celjske lepotice vse bolj izgubljeni, dodatno pa jim je strah v kosti nagnal Perič, ki je ubranil nekaj težkih strelov. Domači so tudi po minuti odmora, ki jo je zahteval domači trener Požun, nadaljevali siloviti ritem igre in po zadetku Uroša Zormana dobro minuto pred koncem polčasa povedli s 17:12.

Nemci v končnici ublažili poraz
Začetek drugega polčasa je znova pripadel Nemcem, ki so znižali na 17:15. A pivovarji so jim odgovorili z enako mero in v 38. minuti je bilo znova plus štiri za domače (20:16). Rutenka je v 42. minuti dosegel že svoj deveti gol in povišal vodstvo na 23:18, Kokšarov pa le nekaj trenutkov kasneje na 24:18.

Celjani so igrali kot v transu in zadevali tudi z igralcem manj. Flensburg se je v 46. minuti znašel na robu prepada, saj je Rutenka s svojim 10. golom povišal na 27:19, kar je bila najvišja prednost dotlej. Gostje so nato zadeli dvakrat zapored in se vrnili med žive, Rutenka pa je bil še naprej neusmiljen in v 49. minuti zadel za 28:21, Zorman s svojim četrtim zadetkom pa v 51. minuti za 29:21. V končnici tekme so imeli domači celo priložnost za vodstvo s + 9, a je niso izkoristili. Na drugi strani pa so Nemci ublažili poraz.

Miro Požun: "Pred tekmo smo se zavedali pomembnosti tekme, breme za igralce je bilo veliko. Pred tekmo bi bil zadovoljen tudi z minimalno zmago, zmagoslavje s šestimi goli pa sem sprejel z odprtimi rokami in sem z njo izjemno zadovoljen. Zmaga in razlika s prve tekme nam ne zagotavljata mirne tekme v Flensburgu, na revanši bo znova potrebno zaigrati na vso moč in prikazati še boljšo igro. Igra mojih varovancev je bila dobra, nisem pa najbolj zadovoljen s padci v končnicah obeh polčasov in v začetku drugega polčasa."

Uroš Zorman: "Do zmage smo prišli s trdo igro v obrambi, pametno igro v napadu, prav tako nismo nasedali njihovim provokacijam. Nič še ni odločeno."

Renato Vugrinec: "Razlika s šestimi goli nam ne zagotavlja mirnega spanca, storjen pa je velik korak k osvojitvi naslova evropskega klubskega prvaka. Na revanši bo znova potrebno zaigrati na vso moč."

Edvard Kokšarov: "Zmaga je pomembna, pa tudi višja, kot smo se pred dvobojem nadejali. Na revanši nas čaka izjemno težka naloga, že najmanjša sprostitev se nam lahko maščuje."

Kent Hary Andersson, trener Flensburga-Handewitta: "Nismo igrali, kot znamo, tako da so se Celjani zasluženo veselili. Razlika je velika, a na povratnem dvoboju vsekakor dosegljiva. Začeli smo dobro, nato pa je prišlo deset slabih minut, ko so si domači priigrali prednost, ki jo do konca tekme nismo mogli izničiti. Rutenka nam je povzročil hude preglavice in upam, da ga bomo v Flensburgu znali zaustaviti. Sojenja ne bi komentiral, kadar ekipa izgubi, iščeš veliko razlogov, na splošno pa je bilo solidno."

 CELJE PIVOVARNA LAŠKO - FLENSBURG     
                                       
             34:28 (17:13)             
                                       
                                       
Rutenka      13      Stryger      6 (2)
Kokšarov     10 (2)  Jeppesen     4    
Zorman        4      Klimovets    4    
Vugrinec      3      Christiansen 4 (2)
Milosavljevič 2 (1)  Jensen       3    
Gorenšek      1      Berge        3    
Kozlina       1      Boldsen      2    
                     Lijewski     2    
                                       
Sedemmetrovke:    3/6; 4/5             
  Izključitve: 14 min; 10 min